The Passion is een jaarlijks terugkerende musical over het lijdensverhaal van Jezus. Gisteren werd deze voor de vierde keer op rij vertoond en uitgezonden.

In de regen stonden er gisteren twintigduizend mensen op de Vismarkt in Groningen om te kijken naar The Passion, het lijdensverhaal van Christus als musical. Op televisie keken 3.234.000 mensen naar Jan Dulles als Jezus, Simone Kleinsma als Maria en Jamai in de rol van Judas.

The Passion, het lijdensverhaal van Christus als musical, groeide in vier jaar tijd uit tot een evenement met miljoenen kijkers. Bekende Nederlanders (gisteren bijvoorbeeld ook Jack van Gelder in het pak van Pilatus) zijn belangrijk voor het concept, maar het is inmiddels ook traditie dat de setlist tot op het laatste moment geheim wordt gehouden. Want welke bekende Nederlandse nummers passen bij het Bijbelse verhaal?

De ervaring leert dat vooral de minst concrete teksten het meest geschikt zijn om er een religieuze betekenis in te leggen. En met bands als Bløf en artiesten als Marco Borsato kunnen de EO en RKK nog wel een paar jaar vooruit. Zo kwamen gisteren de nummers Alles is liefdeOmarmAls jij maar naar me lachtMargeritha en Voor Altijd langs.

Vanaf vandaag is het nummer Gevallen of Gevlogen dat Jamai gister ten gehore bracht tijdens de vierde editie van The Passion op single uitgebracht naar aanleiding van de overweldigende reacties.