Project Description

Yes-R

Yesser Roshdy, beter bekend als Yes-R, is geboren in Amsterdam op 2 november 1986. Yesser Roshdy groeide op in het oosten van Amsterdam. Yes-R is een Nederlandse rapper en televisiepresentator van Marokkaans-Egyptische afkomst. Yes-R was lid van de rapgroep D-Men. Naast het rappen en het presenteren heeft Yes-R ook geacteerd in de films, ‘n Beetje Verliefd, Gangsterboys en Mijn Opa de Bankrover.

Yes-R is gïnspireerd door zijn neef Ali B. Yes-R begon op zijn 12e met rappen. Een jaar later deed hij voor het eerst mee aan een talentenjacht, waarin hij direct de tweede plaats behaalde. Rapper Negativ introduceerde Yes-R in 2003 bij Lange Frans van D-Men. Lange Frans werd zo zijn producer. Het eerste nummer Chickiesflasher werd een undergroundhit en staap t op de compilatie-cd De Gastenlijst. Samen met Baas-B had Yes-R de hit, Sletje.

Yes-R scoorde diverse hits, maar toch kreeg hij kritiek van de Nederlandse hiphopscene, met name rappers Youssef en Kamal zijn niet tevreden met het werk van de Marokkaanse rapper. Zij vinden dat de Marokkaanse Yes-R te veel is ingeburgerd, en dat Yes-R zijn krediet als ‘mocro van de straat’ heeft verloren. Even later stond Yes-R weer op nummer 14 met zijn hit, Uit elkaar. Later dit jaar maakte Yes-R samen met Chantal Janzen een liedje, genaamd Vecht Mee, dit lied gaat over het vechten tegen de ernstige ziekte kanker. Samen met Amerikaanse rapper Akon & Ali B, maakte hij een remix van het nummer “Ghetto”.

Yes-R boeken? Dat kan bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Yes-R Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Artiesten en DJS