Project Description

Xander de Buisonjé

Alexander Serge (Xander) de Buisonjé is geboren op 19 juli 1973 in Voorburg. Xander de Buisonjé is een Nederlandse zanger die zowel Nederlands- als Engelstalig zingt.

Xander De Buisonjé rondde de havo af aan het Lorentz Casimir Lyceum in Eindhoven. Hij woonde toen nog samen met zijn ouders in de Sonse wijk De Gentiaan. Xander kreeg bekendheid met de Heerlense band, Volumia!, die gafen 18 april 2002 hun laatste optreden.

Tijdens het afscheidsconcert in de Amsterdam ArenA voor de overleden volkszanger André Hazes in september 2004 zong Xander De Buisonjé de Hazes-hit Zij gelooft in mij. Na die tijd werd het relatief stil rondom De Buisonjé. In het najaar van 2005 gaf hij nog wel een concert in de Heineken Music Hall. Ook schreef hij het danslied ‘Bewegen’ voor de 2005 editie van Kinderen voor Kinderen.

Xander trad in november 2007 op met een nummer dat speciaal was geschreven voor Unicef, de VN-kinderrechtenorganisatie. Xander zong voor het programma Million Dollar Wedding de titelsong in, dit programma wordt gepresenteerd door van Dijk. In 2008 nam De Buisonjé deel aan het programma 71° Noord, wat hij vervolgens wist te winnen.

Op 22, 23, 24, 28, 29, 30 en 31 januari 2010 presenteerde De Buisonjé De Vrienden van Amstel Live in het Ahoy. Onder andere Kane, Nick & Simon, Jan Smit, Rowwen Hèze, VanVelzen, Het Goede Doel, Novastar, 2 Unlimited en Lisa Lois traden daar op.

Hij presenteerde ook het programma Zij gelooft in mij waarin ex-gedetineerden een nieuwe kans krijgen om een liefde te zoeken.

Xander de Buisonjé is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Xander de buisonjé Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Artiesten en DJS