Project Description

Wouter Hamel

Wouter Hamel is geboren in Den Haag op 19 mei 1977. Wouter Hamel is een Nederlands jazz- en popartiest.

Hamel studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht ‘Lichte Muziek en Zang’ en hield zijn eindexamenconcert in 2001. Na het winnen van het Nederlands Jazz Vocalisten Concours in 2005 was hij te zien op televisie in verschillende programma’s, onder andere in Barend & Van Dorp, Mooi! Weer De Leeuw, De Wereld Draait Door en Pauw & Witteman.

Hamel kwam in contact met platenmaatschappij Dox Records en producer Tim van Berkenstein (Benny Sings) en in 2007 lag zijn eerste album in de winkel: Hamel. Dit album won de Essent Awards, De Eerste Prijs en de Zilveren Harp. In november van 2007 kwam het album ook in Japan uit. Het jaar erop toerde Hamel met zijn band door Japan.

Wouter Hamel ontving een gouden plaat voor het album, wat ook in Korea werd uitgebracht. Dit gebeurde in februari 2008.

Eind 2008, na de radiohit As Long as We’re In Love, twee clubtournees en een optreden in het Rotterdamse voetbalstadion De Kuip als voorprogramma voor Doe Maar, werkten Hamel en band aan de cd Nobody’s Tune. Deze kwam in 2009 uit.

Op 1 juni 2009 ontving hij in het programma Knevel & Van den Brink een gouden plaat (15.000 verkochte cd’s) voor Nobody’s Tune. Dit album is wederom uitgebracht in Japan en daarbij ook in Korea.

Begin 2010 heeft Hamel een tour door Engeland gemaakt, o.a. de steden Londen, Manchester en Glasgow werden bezocht.

In maart 2011 is Hamel bezig met het opnemen van zijn nieuwe plaat Lohengrin, op 23 september 2011 was de release hiervan. In 2012 speelde Hamel in Duitsland, onder meer in het voorprogramma van Caro Emerald. In oktober 2012 kwam de cd Lohengrin uit in Frankrijk.

Op 5 mei 2014 trad Hamel op tijdens het Bevrijdingsconcert op de Amstel in Amsterdam.

Wouter Hamel is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Wouter Hamel Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht artiesten