Project Description

Willem Middelkoop

Willem Middelkoop is geboren in Zwitserland, Geneve, op 21 augustus 1962. Willem Middelkoop is een Nederlands publicist, fotograaf, ondernemer en voormalig beurscommentator op RTL Z.

Vanaf de jaren 90 begon Willem Middelkoop in het investeren in vastgoed en volgden publicaties over de economie en financiele markten. Sindsdien doet hij actief onderzoek naar de vermeende geheimen van het financiele systeem. Zijn tegendraadse visie maakt hem tot een bekende verschijning in de media. Hij is uitgesproken pessimistisch over het voortbestaan van de Amerikaanse Dollar als wereldreservemunt en daarnaast ook negatief over het investeren in financiele instellingen. Middelkoop is echter wel positief over beleggingen in goud en zilver, olie en andere grondstoffen.

Begin september 2007 kwam er een boek van Middelkoop uit, ”Als de dollar valt”. Middelkoop waarschuwde er in voor een crash van de dollar en daarmee van het wereldwijde financiĆ«le systeem met alle gevolgen van dien. Inmiddels is de zeventiende druk van het boek uit en werden er ruim 50.000 exemplaren verkocht. Van het boek verscheen in 2009 ook een Italiaanse vertaling. In juni 2008 kwam Middelkoop met een ander boek, De permanente oliecrisis. In dit boek voorspelde Middelkoop een top in de wereldwijde olieproductie rond 2015 en permanent hoge olieprijzen en de grote gevolgen daarvan voor de westerse manier van leven. In 2009 verscheen zijn derde boek, Overleef de kredietcrisis. In 2012 kwam Goud en het geheim van geld uit. Ook verscheen dat jaar zijn fotoboek CODE WILLEM, met nieuwsfoto’s uit Amsterdam (1980-2000). Begin 2014 verscheen zijn eerste Engelstalige boek “The Big Reset” met daarin de voorspelling dat voor 2020 het mondiale monetaire systeem drastisch zal moeten worden hervormd.

In 2008 richtte Middelkoop samen met goudhandelaar Patrick Onel Amsterdamgold.com op, een webshop voor mensen die wilden beleggen in goud. Toen het bedrijf drie jaar later werd verkocht aan Value8 (Peter Paul de Vries), was de jaaromzet gestegen tot boven 100 miljoen Euro. In 2008 richtte hij ook het Commodity Discovery Fonds op.

Willem Middelkoop is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Willem MiddelkoopVrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Sprekers