Project Description

Willeke Alberti

Willeke Alberti, pseudoniem voor Willy Albertina Verbrugge, is geboren in Amsterdam op 3 februari 1945. Willeke Alberti is een Nederlands zangeres en actrice. Ze is een dochter van Carel Verbrugge, beter bekend als de zanger Willy Alberti.

Op 11-jarige leeftijd debuteerde Alberti in de musical Duel om Barbara. Haar eerste plaatje dateert uit 1958: Zeg Pappie Ik Wilde U Vragen. Alberti zong daarop een duet met haar vader. In 1963 verscheen haar eerste hit, Spiegelbeeld, goed voor een gouden plaat.

In de jaren zestig was Alberti vooral bekend als zangeres. Ze had hits als Mijn Dagboek en De winter was lang. Het laatstgenoemde liedje stond één week op nummer 1, in juni 1964. Morgen ben ik de bruid, uit 1965, kan autobiografisch genoemd worden. Van 1965 tot 1969 had zij samen met haar vader een eigen televisieshow.

In 1970 speelde Alberti de hoofdrol in de televisieserie De Kleine Waarheid, een succesvolle Nederlandse productie van regisseur Willy van Hemert. Zij speelde ook een hoofdrol in de film Oom Ferdinand en de Toverdrank en de titelrol in de speelfilm Rooie Sien (1975). Daar zingt ze o.a. Telkens weer.

Nadat zij een aantal jaren uit de schijnwerpers was geweest, keerde Alberti in 1987 terug, en opnieuw werden haar platen met goud bekroond. Een hit uit deze tijd is Samen zijn, een liedje uit de kinderserie Pompy de Robodoll. Ook verscheen Alberti weer op televisie en had zij een eigen theaterprogramma. Alberti werkte samen met onder anderen Paul de Leeuw, André van Duin en Jos Brink. Alberti deed in 1994 mee met het Eurovisiesongfestival, met het lied Waar is de zon. Ze eindigde zo laag, dat Nederland het jaar daarop alleen mocht toekijken.

In 2004-2005 toerde Alberti met Jos Brink in de musical Hello Dolly door Vlaanderen en Nederland en in hetzelfde jaar kreeg ze de Radio 2-zendprijs uitgereikt in theater Carré.

In 2008 speelde Alberti een gastrol in Goede tijden, slechte tijden en tussen 26 mei en 7 november was ze te zien als Josephine van Wickenrode, de moeder van Floris van Wickenrode en de oma van Vicky Pouw. Verder speelde ze onder meer de rol van Lucy in de speelfilm Alles is familie (2012).

Willeke Alberti is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Willeke Alberti Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht artiesten