Project Description

Waylon

Waylon, is de artiestennaam van Willem Bijkerk (Apeldoorn, 20 april 1980), is een Nederlands zanger. Willem Bijkerk is geboren op 20 april 1980 in Apeldoorn. Hij heeft zichzelf vernoemd naar zijn idool Waylon Jennings. In 2008 brak hij door met zijn album Wicked Ways. Samen met Ilse DeLange is hij de Nederlandse inzending van het Eurovisiesongfestival in 2014.

Willem Bijkerk begon in 1995 en zong samen met Carlo Boszhard en Irene Moors in het programma Telekids, waar hij het refrein inzong van het nummer ‘Harry de Hengst’.

Van jongs af aan was hij geïnspireerd door countrymuziek en drumde hij in/met de band West Virginian Railroad. Hij tekende in 1997 bij EMI en mocht in Nashville een plaat opnemen. Dit deed hij echter niet. In 2001 woonde en werkte hij een jaar in de Verenigde Staten. Daar trad Willem in de show van zijn idool Waylon Jennings, met hem werkte Willem ook samen.  Waylon Jennings, de idool van Willem, overleed en Willem ging terug naar Nederland.

Bijkerk nam in 2005 samen met Rachel Kramer als het duo ‘Rachel & Waylon’ deel aan de voorronden van het Nationaal Songfestival met het nummer “Leven als een beest”. Winnaar van het Nationaal Songfestival werd uiteindelijk Glennis Grace

Waylon heeft deelgenomen aan het Nederlandse talentenprogramma, Holland’s Got Talent. Hier kwam Waylon tot de finale, maar verloor het uiteindelijk van het slangenmeisje. Bijkerk speelt zich ondanks zijn verlies wel in de kijkers en een jaar later bracht zijn platenmaatschappij Universal Music hem als eerste Nederlander onder bij het bekende Motown label.

Voor het Eurovisie Songfestival vormt Waylon, samen met Ilse DeLange, het Nederlandse duo. Genaamd The Commont Linnets. Op 6 mei staan de twee in de eerste halve finale. Samen met vijftien andere landen strijden ze voor een plekje in de finale op 10 mei in Kopenhagen

Waylon is te boeken als zanger tijdens evenementen bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Waylon Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Artiesten en DJS