Project Description

Veldhuis & Kemper

Veldhuis & Kemper is een Nederlands cabaret- en muziekduo, bestaand uit Remco Veldhuis die is geboren in Haarlem op 28 maart 1973, en Richard Kemper, die geboren is in Heemskerk op 19 juni 1970. Het duo is in 1997 bij elkaar gebracht door een gezamenlijke vriend, die er genoeg van kreeg om steeds maar van beiden aan te horen dat ze graag op het podium wilden staan. Geen van de twee had theaterervaring, maar nog diezelfde avond bleek er chemie te zitten tussen de twee.

In de twee jaar die daarop volgden, leerden ze elkaar een stuk beter kennen. In 1999 eindigden Veldhuis & Kemper als tweede achter Marc-Marie Huijbregts op het Camerettenfestival. In 2002 gaan Veldhuis & Kemper in première met het eerste avondvullende cabaretprogramma Half zo Echt, met als finalenummer Ik Wou Dat Ik Jou Was. Het nummer bereikte de nummer-2-positie in de Nederlandse Top 40, wordt in 2003 het meest gedraaide Nederlandstalige nummer. Ook werd dit nummer verkozen tot vierde Beste Nederlandstalig nummer Aller Tijden. In juni 2003 verschijnt er een debuutalbum Half zo Echt met daarom 12 liedjes. Dit album wordt goud en krijgt een Edison Music Award.

In november 2006 ging het vierde programma van Veldhuis & Kemper in première: ‘Tijd heelt alle zonden’. ‘Tijd heelt alle Zonden’ speelde het seizoen 2006/2007 en is in 2007/2008 in reprise. In totaal is het programma dan ruim 200 keer gespeeld.

Het muzikale duo staat in 2004 onder andere zes keer in het voorprogramma van Marco Borsato in een uitverkochte Kuip en treedt diverse keren op als onderdeel van een groter programma in Ahoy en het “Gala van het Nederlandse Lied”. Als Veldhuis & Kemper in 2004 worden genomineerd als Beste Popgroep Nationaal bij de TMF Awards, is dat volgens het duo hun beste grap tot dan toe.

Ondertussen hebben ze vijf albums uitgebracht. Vanaf november 2010 gingen ze theaters langs met de try-out van hun programma “Dan maar niet gelukkig”, en op 1 april 2011 ging deze show in première.

Veldhuis & Kemper is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Veldhuis & Kemper[/imageframge] Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht artiesten