Project Description

Tygo Gernandt

Tygo Gernandt is geboren in Amsterdam op 7 april 1974. Tygo Gernardt is een Nederlands acteur en stemacteur.

Gernandt verscheen op zijn twaalfde voor het eerst op televisie, toen hij meedeed in een promotieclip om de Olympische Spelen naar Nederland te halen. Bekendheid verkreeg hij pas na zijn rol van Dennis Hulshof in de TROS-serie Fort Alpha (1996).

Na diverse gastrollen in onder meer Goede tijden, slechte tijden, 12 steden, 13 ongelukken en Voor hete vuren won hij een Gouden Kalf voor zijn rol van Maikel Verheije in de film Van God Los (2003). In 2005 won hij opnieuw een Gouden Kalf, voor Het schnitzelparadijs, maar ditmaal ging het om een bijrol en moest hij de prijs met vier medespelers delen. Ook was hij samen met collega-acteur Yahya Gaier in een clip van het nummer Slaap van The Opposites te zien, die werd geregisseerd door Martin Koolhoven, ter promotie van de dvd van de multicultikomedie Het Schnitzelparadijs. In de clip spelen Gernandt en Gaier The Opposites.

Tygo Gernandt was in 2008 samen met Yolanthe Cabau van Kasbergen, Filemon Wesselink en Dennis Storm en andere te zien in het BNN-programma Crazy 88. In de film Oorlogswinter (verfilming van het boek van Jan Terlouw) speelde Gernandt de rol van Bertus. In de zomer van 2013 was Gernandt te zien in het tiende seizoen van Ranking the Stars.

Tygo is in 2014 te zien in seizoen 14 van Wie is de Mol?. Hij viel helaas af in de negende aflevering, vlak voor de finale.

Tygo Gernandt is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Tygo Gernandt Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Sprekers