Project Description

Trijntje Oosterhuis

Judith Katrijntje Oosterhuis is geboren op 5 februari 1973. Trijntje Oosterhuis is één van succesvolste Nederlandse zangeressen.

In 2002 kwam haar solodebuut uit. Trijntje wordt steeds vaker te gast gevraagd bij bekende jazzmuzikanten en zingt onder andere met New Cool Collective, het Jazz Orchestra en het Amsterdams Sinfonietta. Het op het Blue Note Label uitgebrachte jazz-album ‘Strange Fruit’ wordt een ongeëvenaard succes.

Later verschijnt ‘See You As I Do’, een album met ingetogen, gevoelig songmateriaal. Op het album krijgt ze hulp van Toots Thielemans, Candy Dulfer en de blazerssectie van de New Cool Collective. In 2004 ontvangt Trijntje de Gouden Harp, niet alleen voor haar zangkwaliteiten maar ook vanwege het feit dat zij tekst en muziek van veel liedjes zelf schrijft.

Vanaf februari 2006 toert zij door het land met een avondvullend theaterprogramma. Hierna legt Trijntje zich toe op de realisatie van een nieuw jazzalbum. Met het Metropole Orkest neemt zij veertien liedjes op uit het repertoire van Burt Bacharach. Onder de titel The Look Of Love wordt dit album in 2006 uitgebracht. In 2007 verschijnt een tweede album met liedjes van Burt Bacharach, ‘Who ‘ll speak for love’. Er volgen diverse andere, eveneens zeer succesvolle en vaak bekroonde albums met zowel Engelstalige als Nederlandstalige nummers.

In 2012 geniet Trijntje nationale bekendheid als coach in The Voice of Holland.

Trijntje Oosterhuis is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Trijntje Oosterhuis Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht artiesten