Project Description

Tom van ‘t Hek

Maria Thomas (Tom) van ‘t Hek is geboren in Naarden op 1 april 1958. Tom van ‘t Hek is een voormalig Nederlands tophockeyer. Tom speelde in zijn carriere 221 interlands, hierin maakte hij 106 doelpunten. Tegenwoordig is Tom van ‘t Hek radiopresentator.

Tom van ‘t Hek maakte zijn debuut voor de Nederlandse hockeyploeg op 24 september 1976 in Poznan, in de oefeninterland tegen Oost-Duitsland. Nederland verloor met 4-2. Van ‘t Hek maakte furore als een behendige linkerspits, die met Kampong in 1985 de landstitel in de hoofdklasse won.

Tom besloot te stoppen met hockeyen en zag een maatschappelijke carrière voor zich als huisarts, maar al gauw keerde Tom terug in het hockey vak. In oktober 1994 volgde hij bondscoach Bert Wentink van de Nederlandse vrouwenselectie op. Onder de leiding van Tom van ‘t Hek won de nationale ploeg de Europese titel in 1995 in Amstelveen, de bronzen medaille bij de Olympische Spelen van Atlanta in 1996, de zilveren medaille bij het wereldkampioenschap in Utrecht in 1998, de Chamions Trophy in Amstelveen in 2000 en de bronzen medaille op de Olympische Spelen van Sydney in 2000. Marc Lammers volgde hem op nadat Tom niet goed had gepresteerd bij een eindtoernooi.

Hij presenteerde tot en met 2006 de zondagavonduitzending van Langs de Lijn: het Hek van de Dam. Vervolgens was hij met Toine van Peperstraten presentator van de zondagmiddaguitzending van Langs de Lijn. Ook presenteerde hij Radio Tour de France en leverde hij bijdragen aan de ochtenduitzendingen van het Radio 1 Journaal. Sinds 2010 was Van ‘t Hek een van de vaste tafelgasten bij NOS Studio Voetbal.

In 2013 maakt Van ‘t Hek de overstap naar BNR Nieuwsradio. Vanaf juni presenteert hij daar het ochtendprogramma als opvolger van Humberto Tan. Tegenwoordig treedt Tom van ‘t Hek op als gastspreker. In 2013 is hij ambassadeur voor de Stichting Mont Ventoux die zich inzet voor de kankerbestrijding.

Tom van ‘t Hek is een jongere broer van cabaretier Youp van ‘t Hek.

Tom van ‘t Hek is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Tom van 't Hek Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Sprekers