Project Description

Tom Coronel

Tom Romeo Coronel is geboren in Naarden op 5 april 1972. Tom Coronel is een Nederlands autocoureur, uitkomend in het wereldkampioenschap voor touringcars (normale straatauto’s) het WTCC. Dit is een officieel wereldkampioenschap georganiseerd door de FIA, de organisatie die ook verantwoordelijk is voor de Formule 1.

Coronels tweelingbroer Tim (wiens tweede naam Alfa is) is ook coureur, evenals hun vader Tom Coronel Sr.

Coronel neemt sinds 1990 deel aan races in verschillende klassen, eerst in Nederland later op internationaal niveau. Zijn grootste succes behaalde hij door in 1997 het Japanse Formule 3 kampioenschap te winnen, alsmede de International Masters of Formula 3. Aan het eind van 1999 heeft Coronel een paar keer getest voor het Formule 1-team Arrows en was een serieuze kandidaat voor een plekje bij het desbetreffende team om in 2000 F1 te gaan racen. Dit ging echter op het laatste moment helaas niet door. De jaren hierna heeft hij zijn CV flink uitgebreid met vele races in verschillende kampioenschappen met name de ETCC en momenteel WTCC. Daarnaast is Tom Coronel ook actief in de races in het FIA GT kampioenschap en Le Mans Series. Bovendien reed Coronel verschillende malen tijdens de 24 uren van Le Mans met onder andere Racing for Holland van Jan Lammers, Johansson Racing met een Audi, en met Spyker. Ook doet Tom Coronel met zijn schoonvader Klaas Zwart, die met een Benetton B197 uit 1997 racet, aan de Euroboss series mee.

Naast het racen is Coronel ook zakenman. Hij is mede-eigenaar van een kartbaan in Huizen (Noord-Holland) en was tot 2009 mede-eigenaar en CEO van Create2Fit Webshops. In 2011 werd hij door Emerce verkozen tot E-Commerce man van 2011.

Tom Coronel is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Tom CoronelVrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Sprekers