Project Description

The Opposites

The Opposites is een Nederlands rappersduo wat bestaat uit Big2 (Twan van Steenhoven) en Willem (Willem de Bruin).

The Opposites braken door met de hit ‘Slaap’ in 2006. Dit nummer was afkomstig van het album De Fik Er In. De single behaalde de vierde plaats in de Top 40. Eind 2006 volgde RauwDauw, een minialbum met 10 tracks op beats van andere producers. Hiervan werd de single, Geen Klasse, Geen Stijl een onvervalste dansvloerkraker. In de zomer van 2007 verscheen het tweede album van The Opposites, Begin Twintig. Hiermee scoorden zij opnieuw een enorme hit Dom, Lomp & Famous.

Ze maakten hun eerste stappen als solo artiest wanneer ze in 2010 de dubbelplaat Succes/Ik ben Twan uitbrengen. Gedreven door persoonlijke ambities besloten de heren te kijken hoe ver ze apart van elkaar zouden kunnen komen. Broodje Bakpao (nummer 1 hit), Licht Uit, en Brief aan Jou waren de resultaten.

Sinds 2006 hebben de heren van The Opposites zich op live gebied zo ontwikkeld dat zij van schnabbelende ragboeren tot volwaardige live act met uitverkochte zalen in Nederland en het buitenland. Zo hebben The Opposites behoorlijke stages gehad, Lowlands, Solar, Tomorrowland(België), Pinkpop, Mysteryland en nog vele andere.

Niet alleen dragen ze een zilveren harp op zak, de heren waren tevens ‘Ambassadeurs van de Vrijheid’. Ze vlogen op 5 mei 2011 de landelijke bevrijdingsfestivals af om hun boodschap over vrijheid op eigen manier te brengen.

De heren zijn nu terug met hun nieuwe single ‘Slapeloze Nachten’. De bijbehorende 3D video is een samenwerking met Nintendo.

The Opposites winnen tijdens het festival Noorderslag in Groningen de Popprijs 2013, de meest prestigieuze prijs in de Nederlandse popmuziek. De prijs is voor de artiest of band die het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage leverde aan de Nederlandse popmuziek.

The Opposites zijn te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

The Opposites Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht artiesten