Project Description

Sandra van Nieuwland

Sandra van Nieuwland is geboren in Delft op 16 februari 1977. Sandra van Nieuwland is een Nederlandse zangeres. Ze verwierf nationale bekendheid door haar deelname aan het derde seizoen van het televisieprogramma The Voice of Holland 2012. In 2012 kwam ook haar eerste album uit, genaamd And More. Eind 2013 was de release van haar tweede album, Banging on the Doors of Love.

Sandra van Nieuwland studeerde in 2005 af aan de studie muziekwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Haar vaste band was de pop-/jazzcombo Applethree. In 2011 kwam Sandra van Nieuwland solo tot de kwartfinale van de Grote Prijs van Nederland. Ze bracht begin 2012 als Sandra Newland haar eerste single Love revives your heart uit. In mei 2012 won Van Nieuwland het Haarlems zangfestival.

Sandra deed een zeer geslaagde auditie voor het derde seizoen van The Voice of Holland. Met haar versie van More, die ze tijdens deze auditie ten gehore bracht, behaalde ze dubbel platina.

Op 23 november 2012 stond Van Nieuwland op nummer 1 en 2 van de Single Top 100. Nog nooit eerder wist een Nederlandse artiest de twee bovenste posities tegelijk te bemachtigen. Een week later overtrof ze haar eigen record, door met Beggin’ op de eerste positie binnen te komen en haar andere twee nummers op de tweede en derde positie in de lijst te hebben. Een week later kwam ook haar vierde nummer New Age binnen op de eerste plek en wist ze meer nummer één hits te behalen dan Ben Saunders.

In december 2012 had Van Nieuwland als eerste Nederlandse artiest drie singles tegelijk in de top 10 van de Nederlandse Top 40 te staan: Keep your head up op 1, Beggin’ op 4 en More op 9. Alleen The Beatles en Bruce Springsteen lukte het ook om ooit met drie singles tegelijk in de top 10 te staan. Op 7 december 2012 werd Van Nieuwland in The voice of Holland in de halve finale uitgeschakeld, toen teamgenote Leona Philippo de voorkeur kreeg van haar coach, Trijntje Oosterhuis. Leona Philippo werd uiteindelijk de winnaar van het programma.

Sandra van Nieuwland is te boeken als artiest tijdens evenementen bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Sandra van Nieuwland Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Artiesten en DJS