Project Description

Ruud Feltkamp

Ruud Feltkamp is geboren in Amsterdam op 2 oktober 1989. Ruud Feltkamp is een Nederlands acteur en is bekend van zijn rol als Noud Albers in Goede Tijden, Slechte Tijden. Ruud verwierf nationale bekendheid tijdens zijn hoofdrol in Kruimeltje (1999) en zijn rol in Kees de Jongen ( 2003).

Als driejarig jongetje wist hij het al heel zeker, hij wilde acteur worden! Zijn droom ging op zesjarige leeftijd al een klein beetje in vervulling toen hij naar de NKT Theaterschool (Nederlands Kindertheater school) in Purmerend mocht.

Al op jonge leeftijd begon hij dus met acteren. In eerste instantie ging het om reclames, waaronder voor de fastfoodfirma McDonald’s. Op negenjarige leeftijd werd hij gekozen voor de rol van Kruimeltje in de speelfilm Kruimeltje. Om het filmen mogelijk te maken kreeg Feltkamp les van een privéleraar. Ruim 1 miljoen mensen bezochten de film en daarmee was hij in één keer bekend. Bij een reclamespot kwam Feltkamp in contact met regisseur André van Duren. Van Duren liet hem een auditie doen voor de titelrol in de speelfilm Kees de jongen. Feltkamp kreeg de rol en was in 2003 te zien in deze speelfilm.

In het voorjaar van 2006 werd bekend dat Ruud Feltkamp de rol van Noud Alberts zou krijgen in de dagelijkse RTL-soap Goede tijden, slechte tijden. Ruud was dat moment zestien jaar.  In verband met de Flexwet moest Ruud Feltkamp de soap in 2009 verlaten, dit maar drie maanden. In die periode dat Ruud niet kon acteren in GTST, werd hij op aanraden en aandringen van regisseuse Maria Peters een hoofdrol in de jeugdfilm Lover of Loser. Maria Peters en Ruud Feltkamp hebben al eerder samen gewerkt, tijdens Kruimeltje.

Naast zijn acteerwerk is Feltkamp ook actief als deejay. Tevens is hij samen met zijn broer eigenaar van het bedrijf Feltkamp.tv Multimedia Productions en studeert hij aan de Fotoacademie. Ruud Feltkamp nam ook deel aan het dertiende seizoen van Expeditie Robinson.

In 2014 is hij backstage-presentator bij The Hit en sidekick bij GTST Quiz.

Ruud Feltkamp is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Ruud Feltkamp Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Sprekers