Project Description

Ruud de Wild

Rudolf Alexander (Ruud) de Wild is geboren in Hilversum op 24 april 1969. Ruud de Wild is een Nederlandse radio-dj en kunstenaar.

Rond zijn twintigste jaar werd De Wild aangenomen als assistent-dj bij de AVRO. In 1992 kreeg hij de kans om op de commerciële zender Radio 538 programma’s te gaan maken, waaronder Wild in het Weekend en The Jungle, die erg succesvol waren. Op 6 mei 2002 was Ruud de Wild getuige van de moord op Pim Fortuyn. Nadat deze bij hem in de radio-uitzending was geweest, wilde De Wild hem voor de 3FM studio op het Media Park in Hilversum nog een cadeau overhandigen. Op dat moment kwam de schutter Volkert van der Graaf aanlopen die Pim Fortuyn neerschoot. De volgende dag ging de uitzending van ruuddewild.nl gewoon door, maar al snel bleek de impact van deze gebeurtenis op De Wild erg groot. Hij was daarop een tijd lang niet op de radio te horen.

Zijn terugkeer op de radio, in dezelfde omgeving als voor de moord, viel De Wild zwaar. Toen Radio 538 zich in 2004 weer bij hem meldde, besloot hij weg te gaan bij BNN. Vanaf 14 juni 2004 presenteerde hij op Radio 538 van maandag t/m donderdag van 16.00-19.00 ruuddewild.nl, en aanvankelijk ook een “best of” aflevering (door De Wild zelf structureel “het minst slechte van ruuddewild.nl” genoemd) op zondagmiddag van 15.00-18.00. Datzelfde jaar presenteerde De Wild ook eenmalig een aflevering van zijn programma uit het verleden: The Jungle.

Ruud de Wild verscheen ook weer op de televisie, hij presenteerde samen met Bridget Maasland het televisieprogramma Big Brother op televisiezender Tien.

In oktober 2007 kwamen Radio 538 en De Wild tot overeenstemming over beëindiging van het arbeidscontract. Na geruchten dat De Wild weer zou terugkeren op de radio werd in december 2007 bekendgemaakt dat hij per 10 maart 2008, samen met Jeroen Kijk in de Vegte te horen zou zijn met een ochtendshow op Q-music. Deze show heeft al verschillende namen gehad, het begon met “ruuddewild.nl toen werd het, Ruud de Wild en de Q-ochtendshow, en daarna werd het de definitieve naam Ruud de Wild in de morgen. Eerst heette het programma op Q-Music “ruuddewild.nl”; later kreeg het de naam “Ruud de Wild en de Q-ochtendshow” en daarna “Ruud de Wild in de morgen”

Op 16 september 2010 verlengde Ruud de Wild in overleg met Peter Bossaert, directeur van Q-music, zijn contract bij die zender niet. Hiermee kwam een eind aan de ochtendshow Ruud de Wild in de morgen. Sidekick Jeroen Kijk in de Vegte bleef nog tot april 2012 werkzaam bij de zender.

Op 27 september 2010 maakte De Wild in het programma van Edwin Evers bekend dat hij vanaf maandag 4 oktober 2010 de middagshow, van maandag t/m donderdag van 16-19 uur op Radio 538 ging presenteren. De show van De Wild, die na zijn vertrek naamloos was gebleven, heette wederom ruuddewild.nl. Als sidekicks bij het programma kwamen Jelte van der Goot, die tijdens de periode 2004-2007 ook al sidekick was, en Radio 538 collega Niek van der Bruggen. Anders dan in de periode tussen 2004 en 2007 kent ruuddewild.nl van na 2010 geen “best of”-aflevering op zondagmiddag.

Ruud de Wild is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Ruud de Wild Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Artiesten en DJS