Project Description

Ronald Giphart

Ronald Giphart is geboren in Dordrecht op 19 december 1965. Ronald Giphart is een Nederlands schrijver. Ronald is bekend geworden met zijn boeken, Ik ook van jou en Phileine zegt sorry.

De ouders van Ronald Giphart scheidden toen hij 11 jaar oud was. Hij ging met zijn vader in Soest wonen en verhuisde in 1987 naar Utrecht, waar hij Nederlands ging studeren. Na drie jaar brak zijn studie af. Tijdens zijn werk als nachtportier begon Ronald Giphart met schrijven. Ronald debuteerde in 1992 met zijn boek, Ik ook van jou. Daarna schreef hij nog diverse romans en was redacteur van het literair tijdschrift Zoetermeer. Giphart publiceert in uiteenlopende tijdschriften, waaronder het NS-tijdschrift Rails, waarvan hij enige tijd hoofdredacteur was. Hij schrijft ook onder het pseudoniem Arnold Hitgrap (anagram).

In 1998 maakte hij samen met Joost Zwagerman de literaire theatershow Hamerliefde, die in 2000 wegens succes werd verlengd. In datzelfde jaar was hij lijstduwer voor de lokale partij Leefbaar Utrecht.

Hij treedt ook op in het theater; in het seizoen 2005/2006 met Bart Chabot en Martin Bril in het programma Giphart en Chabot met Bril. De schrijver zit de jury van de Grote Jongerenliteratuur Prijs voor.

Ook schrijft Giphart columns voor de Volkskrant en voor het tijdschrift KijK.

Ronald Giphart is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Ronald Giphart Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Sprekers