Project Description

Spreker René van der Gijp

René van der Gijp werd in 1976 gescout door Sparta Rotterdam. In het jaar 1978 debuteerde hij in de hoofdmacht van diezelfde club. René groeide uit tot een van de beste rechtsbuitens van dat moment. Na drie seizoenen Sparta en SC Lokeren (België) keerde hij in het seizoen 1984/1985 weer terug in Nederland. Hij speelde in die periode bij PSV, waar hij zich ook in het Nederlands elftal wist te spelen. Hiermee was hij de derde ‘Van der Gijp’ die voor het Nederlands elftal heeft mogen uitkomen. Zowel zijn oom als zijn vader droegen het oranje tricot.

Vaak wordt René van der Gijp gewezen op het feit dat hij niet alles uit zijn carrière heeft weten te halen. Kenners menen dat hij met zijn talent meer interlands had kunnen spelen en misschien wel bij een Europese topclub aan de slag had kunnen gaan. Bij Van der Gijp stond het voetbal echter niet altijd op de eerste plaats. René van der Gijp is een entertainer pur sang. In zijn voetbalcarrière was hij dat en in zijn tweede leven als spreker en analist is hij dat nog steeds. René wilt de mensen vermaken. Hij doet dat door luchtige presentaties vol met anekdotes uit zijn kleurrijke carrière. Hij heeft met en tegen de grootste voetballers van de wereld gespeeld als Marco van Basten en Ruud Gullit.

Zijn anekdotes lopen uiteen van verhalen uit het veld en uit de kleedkamer tot de verschillende nachtelijke feestjes die hij met de selectie van PSV en het Nederlands elftal heeft gehad. Een presentatie van René van der Gijp staat garant voor een flinke dosis humor.

René van der Gijp is te boeken als spreker tijdens evenementen bij Target Bookings.

Prijsklasse

€ 6.000 - en meer

René van der Gijp Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht sprekers