Project Description

Cabaretier Raoul Heertje

Raoul Louis Heertje is geboren in Bussem op 11 maart 1963. Raoul Heertje is een Nederlands tekstschrijver, stand-upcomedian en schrijver.

In 1990 initieerde hij, samen met zijn broer Eric, Comedytrain, een gezelschap stand-upcomedians dat deze kunstvorm in Nederland introduceerde en tot bloei bracht doordat het jong Nederlands talent de gelegenheid gaf zich te ontwikkelen.

Door zijn landelijke bekendheid en zijn manier van optreden werd hij uitgenodigd voor optredens in het buitenland. Amerika en Engeland om specifiek te zijn. Hij trad op in ComedyClubs en als was te gast in televisieprogramma’s. Zo trad hij op in de satirische BBC-quiz Have I Got News For You en in de televisieshows van Ruby Wax, Clive James en Jeremy Clarkson. Verder heeft hij ook zijn medewerking verleend aan het programma Clarkson meets the Neighbours, gepresenteerd door Jeremy Clarkson, in de aflevering die over Nederland gaat.

Raoul Heertje werd in 1995 aangewezen als teamcaptain voor het tv-programma Dit was het nieuws, de Nederlandse variant van Have I Got News For You. In de loop der jaren hebben veel van de talenten uit de Comedytrain op de een of andere manier een bijdrage aan dit programma geleverd.

Heertje is samen met zijn broer Eric oprichter van comedycafé Toomler. In 2002 zijn de aangesloten comedians geheel eigenaar geworden van Toomler. In 2006 heeft Jan Jaap van der Wal het artistiek leiderschap van Roaul Heertje overgenomen. Heertje treedt zelf nog steeds met enige regelmaat op in Toomler.

In 2007 speelde hij in het toneelstuk Het Verschil, met onder andere Wende Snijders en Jenny Arean. In 2009 begon Raoul Heertje met een eigen talkshow bij de VPRO: Heerlijk eerlijk Heertje. Naast de talkshow zelf, werd ook het proces erom heen gefilmd en getoond.

In 2009-2010 trad hij op als interviewer in het tv-programma Wintergasten.

Raoul Heertje is te boeken als cabaretier tijdens u evenement bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Raoul Heertje Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Cabaretiers