Project Description

Racoon

Racoon is een Nederlandse band die zich heeft ontwikkeld van melodieuze rockgroep tot band die zich steeds meer toelegt op singer-songwriter-achtig repertoire, met een prominente rol voor de akoestische gitaar. Hun grootste hits zijn Love You More(2005), No Mercy(2011) en Oceaan (2012).

Racoon is een Nederlandse band, wat bestaat uit vier leden. Een zanger, Bart van der Weide, basgitaar, Stefan de Kroon, gitaar, Dennis Huige en achter de drums zit Paul Bukkens.

In 2004 produceerde Michel Schoots het derde album van Racoon, dat Another day ging heten. Dit album kwam uit in april 2005 en stond ruim anderhalf jaar in de hitlijsten. Door dit album werd Racoon nóg bekender in Nederland. Ook bracht dit album een van de grootste hits van Racoon, Love you more, voort. Andere singles van dit album zijn Happy family, Laugh about it en Brother.

In 2006 was Racoon een van de meest geboekte acts op de Nederlandse festivals. Op Pinkpop was de band te zien op het hoofdpodium. Het jaar werd afgesloten met een nagenoeg uitverkochte theatertournee. In januari 2007 was Racoon, net als het jaar daarvoor, te zien tijdens de concerten van De vrienden van Amstel LIVE in Ahoy, Rotterdam. Eind 2007 volgde de eerste tournee in de VS, waar de band bijna een maand lang het voorprogramma vormde van The Lemonheads.

Racoon bracht in maart 2011 de single No Mercy uit, vooruitlopend op het album Liverpool Rain. Dit werd op 6 mei uitgebracht. In de videoclip van No Mercy speelt de Nederlandse professionele pokeraar en oud-hockeyspeelster Fatima Moreira de Melo mee. De single werd een gigantische hit in de zomer van 2011. In de maanden juni en juli kreeg het nummer de meeste airplay op de Nederlandse radio. Eind augustus kwam de tweede single uit, Took A Hit, die ook meteen Megahit was op 3FM. In november kwam de derde single Don’t Give Up The Fight uit. De opbrengst van deze single gaat naar Stichting Jayden. Voor de film Alles is familie uit 2012 schreef Racoon hun eerste Nederlandstalige nummer Oceaan. In 2013 was Racoon gevraagd een themanummer te schrijven voor Serious Request, daarmee stemden ze in en ze kwamen met het nummer Shoes Of Lightning.

Racoon is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Racoon Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht artiesten