Project Description

Tanja Jess

Tanja Luske-Jess is geboren in Duitsland in Karlsruhe op 6 januari 1967. Tanja Jess is een Nederlands actrice en presentatrice van Duitse afkomst.

Tanja werd geboren als dochter van een Duitse hoogleraar Elektrotechniek en Duitse kunstschilderes, die nog een dochter hebben. Toen Jess vijf jaar was, verhuisde het gezin naar Nederland, waar ze opgroeide in Nuenen. Jess is getrouwd met de bijna 12 jaar jongere presentator en zanger Charly Luske.

Na haar theateropleiding aan De Trap/Het Collectief waarvan zij in 1995 afstudeerde, brak Jess in 1997 door bij het grote publiek met haar rol als ‘Bowien Galema’ in de serie Goede tijden, slechte tijden (GTST). In 2000 verliet ze de serie. Daarna speelde zij de hoofdrol in Bon bini beach en vertolkte ze diverse gastrollen in series als Baantjer, Wildschut & De Vries, Toen was geluk heel gewoon, Bradaz, etc. Ook vertolkte Jess de rol van ‘Mandy’ in de musical ‘Boyband’ waar zij haar huidige partner Charly Luske ontmoette. Met hem trouwde ze op 9 augustus 2008 in Nuenen. Verder speelde zij in diverse speel- en tv-films.

In 2000, na haar vertrek uit GTST begon Jess naast het acteren ook een carrière als presentatrice. Ze presenteerde een jaar lang het filmprogramma van Canal+ en in 2005-2006 presenteerde zij diverse programma’s voor omroep Veronica. Vanaf 2013 presenteert ze, samen met Winston Post en Beertje van Beers, het tv programma ‘Altijd Jong’ bij RTL4. Vanaf december 2008 speelt ze de hoofdrol in de regiosoap Wolfseinde van Omroep Brabant. In 2010 werd de eerste reeks van de AVRO serie Bloedverwanten uitgezonden waarin Tanja de rol van Fien Zwager speelt. In het najaar 2014 zal de inmiddels derde reeks van deze serie wederom bij de Avro uitgezonden worden.

Jess was een jaar (2008-2009) op 100%NL te horen met haar eigen radioprogramma. In 2012 was Jess deelnemer in het programma Maestro, waarin deelnemers zonder dirigeerervaring streden om de gouden baton voor de beste dirigent. Tanja Jess werd tweede achter Lenette van Dongen. Voor 100%NL Magazine schrijft zij een vaste, maandelijkse column.

Op 18 april 2014 lanceerde Tanja Jess haar boek ‘de Mama Match’ dat zij samen met vriendin en collega Anousha Nzume heeft geschreven

Tanja Jess te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Tanja Jess Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht presentatoren