Project Description

Presentatrice Suzanne Bosman

Suzanne Catharina Maria Bosman is geboren in Zandvoort op 23 juni 1965. Suzanne Bosman is een Nederlandse nieuwslezeres en televisiepresentatrice. Ze begon met werken voor de radio, even later voor de televisie. Van 1999 tot en met 2013 was zij vaste nieuwslezer van het Half Acht Nieuws bij RTL Nieuws. Ook presenteerde zij af en toe het discussieprogramma Nieuws aan Tafel.

Suzanne Bosman ronde haar Atheneum af in Eindhoven en ging naar de Academie voor Journalistiek en Voorlichting in Tilburg.

Bosman begon haar carrière bij de radio. Ze werkte als tiener voor een ziekenhuisomroep en een lokale omroep. Haar echte loopbaan begon ze in 1988 bij de NOS. Suzanne Bosman werkte ruim tien jaar als redacteur en eindredacteur bij het NOS-radioprogramma, Met het Oog op Morgen. Suzanne was een aantal jaren te horen bij Hier en Nu-radio van de NCRV. Hierna werd zij presentator van het Radio 1 Journaal.

Suzanne verzorgt al jaren de uitzending rondom de dodenherdenking op de Waalsdorpervlakte vanuit waar RTL Nieuws al sinds het ontstaan van RTL de herdenking uitdenzt. Suzanne was jaren een presentatie duo samen met Rick Nieman voor het RTL Nieuws.

Op 15 oktober 2013 werd bekend dat Bosman per 1 januari 2014 RTL Nieuws gaat verlaten voor een baan bij de Publieke Omroep. Ze zal daar voor fusieomroep AVROTros Radio EenVandaag presenteren op Radio 1. Op 8 november presenteerde ze haar laatste RTL Nieuws uitzending. Bosman woont in Hilversum.

Suzanne Bosman is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Suzanne Bosman Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Presentatrices