Project Description

Mariëlle Tweebeeke

Mariëlle Tweebeeke is geboren in Koog aan de Zaan op 17 juli 1971. Mariëlle Tweebeeke is een Nederlandse journaliste en presentatrice.

Mariëlle Tweebeeke studeerde Arbeid & Organisatie Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam in 1997 rondde zij dit af. Hierna begon zij haar eigen bedrijf in werving en selectie van personeel. In 2001 maakte Mariëlle de overstap naar de journalistiek bij de Amsterdamse zender AT5. Voor deze zender was zij eerst verslaggeefster economie, en even later politiek verslaggeefster. Daarnaast presenteerde Mariëlle Tweebeeke een aantal live interview- en discussieprogramma’s.

Tweebeeke was van 2007 tot 2010 presentatrice van het RTL Nieuws waar zij Loretta Schrijver opvolgde. Voor de uitzending van halfacht vormde zij een vast duo met Roelof Hemmen. Vanaf 2009 was Tweebeeke daar tevens researchredacteur en verslaggever. Daarnaast presenteerde zij met Rick Nieman verschillende liveprogramma’s zoals een special rondom de kredietcrisis (2009) en het RTL-verkiezingsdebat in Carré (2010). Op vrijdag 30 juli 2010 presenteerde Tweebeeke haar laatste RTL Nieuws-uitzending, ze werd opgevolgd door Margreet Spijker.

Vanaf 6 september 2010 presenteert zij namens de NOS het nieuwe actualiteitenprogramma Nieuwsuur, de opvolger van het langlopende NOVA. Haar medepresentator namens de NTR is de van Nova afkomstige Twan Huys.

Mariëlle Tweebeeke te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Marielle Tweebeeke Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht presentatoren