Project Description

Presentatrice Margreet Spijker

Margreet Spijker is geboren in Zwolle op 10 juni 1964. Margreet Spijker is een Nederlands journaliste en was tot en met eind maart te zien bij RTL Nieuws op RTL 4.

Na het behalen van haar havo-diploma studeerde Margreet Spijker aan de Academie voor de Journalistiek in Kampen.

Margreet was presentatrice bij het Radio 10-nieuws en bij RTV Noord-Holland. Ook was ze presentatrice en verslaggeefster van Ontbijtradio op Radio 2 en Veronica’s Nieuwslijn. Margreet Spijker is sinds 1998 werkzaam voor RTL NL. Eerst eventjes bij 5 in het Land, waar ze verslaggeefster, eindredactrice en presentatrice was. Later ging ze werken voor RTL Nieuws en Editie NL.

Tussen 2003 en 2010 presenteerde Margreet Spijker elke donderdag en vrijdag Editie NL. Dit deed zij in combinatie met haar werk eenmaal per twee weken als invaller en nieuwslezer van RTL Nieuws op zondag. Op 23 augustus 2010 werd Margreet Spijker één van de vaste nieuwslezers van de avondzendingen van het RTL Nieuws. Dit kwam doordat Mariëlle Tweebeeke overstapte naar de NOS.  Spijkers taken bij Editie NL en het Zondagnieuws kwamen hierbij te vervallen. Daphne Lammers verving Spijker bij beide programma’s.

Buiten het werk als nieuwslezer sprak Margreet Spijker diverse RTL-programma’s in, zoals Kwestie van Kiezen, Bouw een nieuw leven en Eerste Hulp Bij Opvoeden(EHBO). Op 7 november 2009 viel ze in voor Sandra Schuurhof, als deskundige bij Wat Vindt Nederland? Op 30 juli 2012 was Spijker gastvrouw voor het programma Ik kom bij je eten, hierin zoekt Ruben van der Meer het huis van Margreet in Hilversum op, en haar beter leert kennen.

Op 28 maart 2014 presenteerde zij voor het laatst het RTL Nieuws. Ze gaat nu meewerken aan een theatertour van Karin Bloemen.

Margreet Spijker is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Margreet Spijker Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Presentatrices