Project Description

Presentatrice Chimène van Oosterhout

Chimène van Oosterhout is geboren in Willemstad, Curaçao, op 11 februari 1964. Chimène van Oosterhout is een Nederlands presentatrice en actrice. Haar oma was Indiaas en kwam uit Calcutta. Haar opa Creools en hij kwam oorspronkelijk uit Suriname. Tot haar zevende levensjaar leefde zij met haar Antilliaanse moeder en Nederlandse vader op Curaçao.

Vanaf haar veertiende was ze werkzaam als model. Na haar VWO en een studie communicatiewetenschappen vertrok Van Oosterhout naar het buitenland als PR Manager voor de Franse reisorganisatie Club Med en reisde de gehele wereld over. Hierdoor spreekt ze inmiddels zes talen (Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans). Nadien werkte ze in de pr-business. Toen de avontuurlijke geest van Van Oosterhout, als tweede opleiding psychologie besloot te gaan studeren, verliet ze het bedrijfsleven en stuurde een tape naar de TROS. Daar kon ze direct als omroepster aan de slag. Na anderhalf jaar verhuisde ze naar het jonge en wilde Veronica. Zij was daar een van de laatste echte omroepsters van de Nederlandse televisie. Sindsdien heeft Chimène zich geprofileerd als actrice en, steeds meer, als presentatrice. In deze hoedanigheid heeft ze voor verschillende omroepen gewerkt.

Chimène van Oosterhout heeft op 5 februari 2003 een zoon gekregen: Lyam. Tevens is Van Oosterhout oprichter en eigenaar van haar PR bureau, Chimène van Oosterhout PR. Sinds 21 oktober 2010 is Van Oosterhout voor de Dutch Chamber of Commerce verantwoordelijk als Regional Director West Zweden. Zij houdt zich bezig met activiteiten ter bevordering van de regio. Daarnaast is Van Oosterhout sinds maart 2013 columniste van het emigratiemagazine VertrekNL.

Chimène van Oosterhout presenteert nu Medical Travel. Als presentator is Chimène van Oosterhout onder meer bekend van Health Angels.

Chimène van Oosterhout is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Chimene van Oosterhout Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Presentatrices