Project Description

Presentatrice Chazia Mourali

Chazia Mourali is geboren op 30 september 1963 in Parijs. Chazia Mourali is een Nederlands televisiepresentatrice.

Chazia werd geboren in Parijs als de dochter van een Nederlandse moeder en een Tunesische vader. Zij verhuiste naar Nederland toen zij nog geen jaar oud was. Na het Gemeentelijk Gymnasium in Hilversum, ging Chazia Frans studeren aan de Universiteit Utrecht. Hier werd zij lid van de studentenvereniging CS Veritas.

Na haar studie begon Chazia met het werken voor de televisie, dit deed zij aanvankelijk op de redactie van TV3 en het RTL 4-nieuws. In 1988 nam ze deel aan het KRO-televisieprogramma Screentest van Han van der Meer. Hier intervieuwde zij karatekampioene Guusje van Mourik. Via de Amsterdamse lokale zender AT5, waar zij nieuwslezeres was, kwam ze terecht bij de NCRV. Hierna presenteerde zij voor Teleac en de Franse zender TV5 Monde, voordat ze kwam terecht kwam bij RTL 4.

Chazia Mourali verwierf grote bekendheid als presentatrice van De Zwakste Schakel, de Nederlandse versie van The Weakest Link. Ze werd door haar gedrag tijdens dit programma, gezien als de ‘grootste bitch’ van de Nederlandse televisie, dit kwam door haar strengheid en sarcasme, hierdoor werd Chazia Mourali gezien als de Grootste Bitch van de Nederlandse televisie. Daarnaast presenteerde Mourali de programma’s Achmea Kennisquiz J/M, In je Recht en De Kat in de Zak. Ze werd in 2007 als presentatrice van Char, het medium vervangen door Sylvana Simons.

Verder schreef Chazia Mourali het toneelstuk De vrouwen van Moermansk, dat op 3 november 2002 voor het eerst werd uitgevoerd in de Melkweg. In het jaar 2003 werd Chazia Mourali verkozen tot lingeriedraagster van het jaar. Chazia is getrouwd en heeft een dochter.

Chazia Mourali is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Chazia Mourali Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Presentatrices