Project Description

Presentator Robert ten Brink

Robert ten Brink is geboren in Amsterdam op 20 oktober 1955. Robert ten Brink is een Nederlands televisiepresentator die ooit als acteur is begonnen. Robert ten Brink is vooral bekend geworden als presentator van Lotto Weekend Miljonairs, All You Need is Love, Lingo en Jeugdjournaal. Sinds 2006 is Ten Brink werkzaam bij RTL 4.

Robert ten Brink doorliep na de havo, met succes de Kleinkunstacademie. Hij sloot zich in 1977 aan bij theatergroep Splinter met Coen van Vrijberge de Coningh.

In 1981 was Robert ten Brink te zien met de quiz Cijfers en Letters, andere programma’s volgden, waaronder het Jeugdjournaal bij de NOS en Superfan en Wereldwijs voor de VARA. Het Jeugdjournaal betekende zijn grote doorbraak. In 1989 werd hij de eerste presentator van het populaire programma Lingo.

In 1992 vertrok Robert naar Veronica, om hier het uitermate succesvolle All You Need is Love te presenteren. All You Need is Love trok in het aller eerste seizoen al ongeveer vier miljoen kijkers en werd daarmee het kenmerkende exponent van de Nederlandse emotie-tv. Daarnaast presenteerde Robert in 1996 de Travestie Show, waarmee de showtravestie landelijke bekendheid kreeg.

In 1998 bood SBS 6 ten Brink een vijfjarig contract aan, en hij vertrok naar die omroep, All You Need… met zich mee nemende. In 1999 begon hij aldaar met de presentatie van het spelletjesprogramma Lotto Weekend Miljonairs. Ook presenteerde hij Big Diet, een op Big Brother lijkend reality-programma, waarin een groepje mensen met overgewicht werd gevolgd terwijl ze probeerden af te vallen.

Toen de Lotto, de hoofdsponsor van het programma, in februari 2006 besloot Weekend Miljonairs over te laten gaan naar RTL 4, dreigde de aan SBS gebonden Ten Brink zijn programma kwijt te raken. Omdat ook het programma All You Need… was gestopt vond hij dat SBS hem niets meer te bieden had. Hierop besloot hij per direct op te stappen. Hij tekende een driejarig contract bij RTL, waar hij Weekend Miljonairs kon blijven presenteren. Ook werd bekend dat hij het volgende jaar een nieuw zaterdagavondprogramma zou gaan presenteren.

Voor RTL4 kroop Robert in 2010 en 2011 in de rol van goedheiligman voor het Club van Sinterklaas Feest.

Robert ten Brink is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Jaap Jongbloed Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Sprekers