Project Description

Presentator Rick Nieman

Rick Nieman is geboren op 9 november 1965 in Amsterdam. Rick Nieman is een Nederlandse televisiepresentator en journalist voor RTL Nieuws.

Na zijn middelbareschooltijd aan het Keizer Karel College in Amstelveen, vertrok Rick Nieman naar de Verenigde Staten om daar aan de Roosevelt University in Chicago journalistiek te studeren. Later volgde hij aan de University of Southern California in Los Angeles een studie in internationale betrekkingen.

Hij begon zijn carrière als financieel verslaggever, eerst bij European Business Weekly, later bij CNN in Londen.

Sinds 1996 presenteert hij het RTL Nieuws waar hij jarenlang een duo vormde met Suzanne Bosman voor het Half Acht Nieuws. Tussen november en maart presenteerde Nieman het Half Acht Nieuws met Daphne Lammers en sinds april 2014 is Merel Westrik zijn medepresentator. Hiervoor was Rick Nieman presentator van onder meer 2Vandaag en Veronica Nieuwslijn. Veronica Nieuwslijn presenteerde hij samen met Sacha de Boer, met wie hij sinds 14 februari 2002 getrouwd is. Rick Nieman leidde ook de discussieprogramma’s De Kwestie en Nieuws aan Tafel. Voor RTL Z maakte Rick interviews binnen- en buitenlandse prominenten als Laura Bush, Hillary Clinton, Rem Koolhaas, Jan Peter Balkenende en Albert Heijn. Tevens presenteerde hij de verkiezingsuitzendingen zoals debatten en uitslagenavonden voor RTL in 2002, 2003, 2006, 2010 en 2012. Ook pleit hij voor lessen over de media op scholen. Sinds 2 oktober 2011 is Nieman, naast zijn baan als nieuwslezer, presentator van het programma Kwestie van Kiezen.  In de zomer van 2012 presenteerde Nieman vanuit Londen het programma De Spelen over de Olympische Spelen.

Rick Nieman is ook auteur van het in 2007 uitgekomen boek, Is er nog nieuws?, waarin hij beschrijft hoe televisienieuws wordt gemaakt, het is uitgegeven door Nieuw Amsterdam. In september 2008 kwam zijn boek De Goeroe-methode uit, een reeks interviews met toonaangevende managementdenkers als Michael Porter, Tom Peters, C.K. Prahalad, Stephen Covey, John Cleese en Deepak Chopra. De interviews werden eerder uitgezonden op RTL Z.

Samen met oud-RTL-collega Mariëlle Tweebeeke interviewde hij kroonprins Willem Alexander en prinses Máxima voorafgaand aan de inhuldiging op 30 april 2013.

Rick Nieman is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

[/two_third]
Rick Nieman Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Presentatoren