Project Description

Lodewijk Hoekstra

Lodewijk Hoekstra is geboren in Eemnes op 18 november 1976. Lodewijk Hoekstra is een Nederlands televisiepresentator. Sinds 2003 presenteert hij als tuinman het programma Eigen Huis & Tuin.

Na zijn HAVO volgde Hoekstra de studies MBO Groenvoorziening en MBO Begeleider Bos- en Natuurterrein. Daarnaast heeft hij zijn HBO studie Bedrijfskunde afgerond.

Hoekstra’s voornaamste reden om aan Eigen Huis & Tuin mee te werken is dat hij meer mensen aan het tuinieren wil krijgen.

Hij deed in het voorjaar van 2007 mee aan Dancing with the Stars.

In 2007 bracht Hoekstra het boek ‘Lodewijk en het buitenleven’ uit. Een zeer persoonlijke visie op tuinieren en het genieten van buiten.

Daarnaast geeft hij projectontwikkelaars adviezen en heeft openbare grond en groenvoorzieningen in complete woonwijken ingericht.

Tevens is Hoekstra erg betrokken bij goede doelen. Hij zet zich in voor Greenpeace en steunt de acties van Natuurmonumenten.

Naast zijn werkzaamheden voor Eigen Huis & Tuin is Hoekstra sinds eind augustus 2010 wekelijks te zien op RTL 4, waar hij tuinman is in het programma Koffietijd. Hier geeft hij adviezen over alles wat met tuinieren te maken heeft. In het voorjaar van 2012 is zijn kinderprogramma Green Kids van start gegaan. Hierin richt Lodewijk zich op de jongere kijkers en gaat hij elke aflevering met zijn Green-Kids team op pad in de natuur. Het tweede seizoen van Green Kids start in het najaar van 2012 bij Telekids. Hoekstra heeft ook mee gedaan met Expeditie Robinson 2012.

Lodewijk Hoekstra te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Lodewijk Hoekstra Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht presentatoren