Project Description

Presentator Jochem van Gelder

Joannes Willibrordus Adrianus (Jochem) van Gelder is geboren in Tiel op 23 mei 1963. Jochem van Gelder is een Nederlands radio- en televisiepresentator, zanger, schrijver en acteur. Hij werkte sinds zijn professionele debuut op de televisie voor dezelfde omroeporganisatie, de NCRV. Tot en met oktober 2009, toen maakte Jochem bekend dat hij in 2010 weg ging.

In 1983 wint hij, wederom met een bandparodie-act, de KRO’s Zomeravondshow van Henny Huisman, de voorloper van de Playback Show. Als gevolg hiervan mocht hij drie seizoenen lang gastoptredens verzorgen bij de voorronden van de Playback Show.

Jochem van Gelder presenteert in 1992 een spelshow voor volwassenen. In 1994 keert hij terug naar zijn geliefde publiek, de kids. Hij ging toen Willem Wever presenteren van 1994 tot en met 1999. Later presenteerde hij Praatjesmakers.

In 2005 won hij de Zilveren Televizier-Ster voor beste mannelijke televisiepersoonlijkheid. Hij was genomineerd met Paul de Leeuw en Carlo Boszhard. Hiermee kreeg hij op 20 oktober 2006 de eer om de Zilveren Televizier Ster te overhandigen aan de beste vrouwelijke televisiepersoonlijkheid van 2006: Yvon Jaspers. Jochem van Gelder presenteerde in 2006 samen met Gregor Bak het programma, De Zingende Zaak. Jochem laat in 2009 weten dat hij bezig is met een nieuwe zomer cd. Jochem Pakt de Koffers. Hierbij werkt hij samen met Fouradi en de Sjonnies. En hij maakt in het najaar bekend dat hij weggaat bij de NCRV en een nieuwe omroep gaat zoeken.

In de zomer van 2010 presenteert hij het 10e en laatste seizoen van Praatjesmakers. Dit is Jochems laatste programma voor de NCRV. Ook steunt hij bij het festival Bavaria Open Air 2010 de stichting Energy4all, een stichting voor kinderen met een stofwisselingsziekte.

Vanaf eind november 2013 presenteert Jochem Pas Oplichters!. In het programma wil hij laten zien hoe makkelijk het is om mensen op te lichten.

In 2014 zal hij op SBS6 Bonje Met De Buren gaan presenteren samen met Patty Brard.

Jochem van Gelder is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

[/two_third]
Jochem van Gelder Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Presentatoren