Project Description

Presentator Jaap Jongbloed

Jacob Henri (Jaap) Jongbloed is geboren in Scheveningen op 24 april 1955. Jaap Jongbloed is een Nederlands televisiepresentator, werkzaam voor de TROS.

Jaap Jongbloed werd geboren in Scheveningen, maar groeide op in Den Helder. Hij studeerde rechten aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij ging snel daarna over op de televisiejournalistiek. In 1980 werd hij door Wibo van de Linde aangenomen als verslaggever van TROS Aktua.

Jaap Jongbloed presenteerde in 1986 European Business Weekly, dit was een Engelstalig zakenprogramma. In het seizoen 1986/1987 zette hij zich in voor Tros Aktua Export. Hij maakte voor de TROS documentaires en specials onder meer voor Saoedi-Arabië, Polen, Pakistan, Afghaanse vluchtelingen en de ramp met de Herald of Free Enterprise.

Samen met Astrid Joosten presenteerde hij het praatprogramma Jongbloed en Joosten, dat van 1988 tot 1990 de aandacht trok. Jongbloed werkte hierna zijn idee voor een informatief programma over diverse facetten van de misdaad uit. Het resultaat was vanaf het seizoen 1990-1991 Crime Time, in 1993 gevolgd door Deadline. In 1994 bracht het programma een special over de Centrumpartij, gemaakt met behulp van de verborgen camera. De uitzending leidde tot de arrestatie van Yge Graman, een vooraanstaand lid van de CP.

Jaap Jongbloed werkte in 1992 aan het programma Vrijdag Robinson. In 1992 en 1993 presenteerde hij de serie In Kort Geding, aan de hand van concrete rechtszaken.

Jaap Jongbloed investeert sinds juli 1996 veel tijd en energie in het programma Vermist, dat probeert vermiste personen op te sporen. Ook is hij presentator van de actualiteitenrubriek EenVandaag van TROS en AVRO.

Jaap Jongbloed is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Jaap Jongbloed Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Sprekers