Project Description

Presentator Everon Jackson Hooi

Everon Jackson Michael Werner Hooi is geboren op Curaçao op 30 mei 1982. Everon Jackson Hooi is een Nederlands acteur van Antilliaanse afkomst. Everon Jackson Hooi is vooral bekend door zijn rol als Bing Mauricius in Goede Tijden, Slechte Tijden.

Hooi werd geboren op het eiland Curaçao, maar verhuisde op achtjarige leeftijd met zijn moeder naar Nederland. Zijn moeder en hij kwamen te wonen in Dordrecht. Na het behalen van zijn mavo diploma in 1999, besloot hij de opleiding Audiovisuele Vormgeving te gaan doen aan het Grafisch Lyceum Rotterdam. Tijdens zijn studie was de acteur ook veel bezig met zijn grote passie acteren. In het voorjaar van 2003 werd Hooi gecast voor de rol van Ciro Pieterszoon in de dramaserie De Erfenis. De opnames voor de serie vonden plaats in de zomer van 2003. Everon Jackson Hooi mocht tijdens deze opnames terug naar zijn geboorteland omdat er daar geschoten moest worden. Everon deed dit met erg veel plezier. De dramaserie was een doorslaand succes in het voorjaar van 2004 en er waren vergevorderde plannen voor een tweede seizoen.

In het najaar van 2004 werd Hooi gecast voor de rol van Bing Mauricius in de dagelijkse soapserie Goede tijden, slechte tijden. Hij is sinds januari 2005 te zien in GTST. Lange tijd was het personage Bing Mauricius het enige allochtone personage in de serie. Naast zijn acteerwerk zet hij zich ook in voor het goede doel. Sinds 1997 is hij als vrijwilliger werkzaam bij Internationale Kinderhulp Nederland (IKN). In 2005 begon hij zijn werk als ambassadeur bij IKN om haar werk onder de aandacht te brengen. In februari 2007 bezocht Hooi samen met het EO-programma Nederland Helpt Roemenië. Toen Everon Jackson Hooi terugkwam in Nederland, startte hij de actie Bouwen met Everon. Tijdens zijn korte trip bezocht Hooi naast een IKN-kinderdorp ook een kansarme familie in de directe omgeving. Op de website van IKN is zijn reisverslag te lezen.

In 2009 nam Hooi een pilot op van zijn zelfbedachte dramaserie Westwijk. In de proefaflevering waren rollen weggelegd voor Lieke van Lexmond, Liza Sips, Wimie Wilhelm en Nasrdin Dchar. De TROS had serieuze interesse, maar tot een aankoop is het nooit gekomen.

Everon Jackson Hooi is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

[/two_third]
Everon Jackson Hooi Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Presentatoren