Project Description

Chris Zegers

Chris Zegers is geboren op 7 februari 1971 in Zeist. Chris Zegers is een Nederlands acteur, presentator en zanger.

Chris groeide op in Zeist en verhuisde in 1989 naar Groningen, daar studeerde hij Economie aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Na zijn afstuderen vertrok hij in 1995 naar Singapore, waar hij een jaar woonde en werkte als juniour management consultant.

Zijn eerste rolletje kreeg hij in januari 1997 in de Vara serie ‘Oppassen’. Daarna speelde hij twee jaar in de serie Onderweg Naar Morgen en was hij ook te zien in de populaire serie All Stars. In de tussentijd was Chris ondertussen in contact gekomen met een aantal muzikanten met wie hij rond 2000 een band vormde. Sinds 2004 speelt Chris in de rockband The Hudson Five, met deze band maakte hij een album.

In 2003 had Chris Zegers een hoofdrol in de succesvolle Nederlandse film Liever Verliefd en in de twee daarop volgende jaren was Chris te zien in de NCRV dramaserie ‘Hartslag’ en de Net 5 dramaserie ‘Meiden van de Wit’. In 2005 was er de rol van schippersknecht Tjeerd in de film ‘De Kameleon 2’, het succesvolle vervolg op het recordbrekende eerste deel. Hierna volgden de rol van arts Chirurgijn in de film ‘ De Scheepsjongens van Bontekoe’ (2008) en een hoofdrol in ‘De Hel van ’63’ welke in 2010 in de bioscopen draaide. Het Nederlands Filmfestival 2011 zag de premiere van de aangrijpende film ‘Lotus’ waarin Chris een gehandicapte man speelt. De film sleepte 2 Gouden Kalf nominaties in de wacht. In 2012 speelde Chris in de BNN-serie Van God Los.

In 2004 deed Chris Zegers mee met De Nationale IQ-Test van BNN. Tijdens dit programma werd Chris verkozen tot degene met de hoogste IQ-score.

Op 1 januari 2011 ging een oude droom in vervulling: De Dakar Rally. De zwaarste rally ter wereld werd in een racetruck 2 weken later afgesloten met een 20ste plaats.

In 2012 maakt Chris voor BNN het muziekprogramma ‘Hit the Road’, waarin hij met een muzikant in de muziekcultuur van andere landen duikt.

De liefde voor reizen zorgt ervoor dat Chris sinds 2001 op de meest uiteenlopende plekken op aarde reportages maakt voor reisprogramma’s. Momenteel is ie voor het derde seizoen op pad voor het BNN programma 3 Op Reis.

Chris Zegers is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Chris Zegers Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Sprekers