Project Description

Albert Verlinde

Albertus Casparus Maria (Albert) Verlinde is geboren op 25 april 1961 te ‘s-Hertogenbosch. Albert Verlinde is een Nederlands presentator, theaterproducent en Boulevardjournalist voor de televisie.

Verlinde studeerde in 1984 af aan de Academie voor Kleinkunst toen hij werd bekroond met de creativiteitsprijs voor de musical ‘t Misverstand, die hij samen met Erna Sassen had geschreven.

Vervolgens startte hij in 1984 onder toeziend oog van Jos Brink en Frank Sanders de cabaretgroep Boemerang. Verlinde schreef vier avondvullende stukken en speelde er zelf ook in mee. Boemerang bestond uit Verlinde zelf, Dick Cohen, Edna Kalb en op de piano Ad van Dijk. In 1985 kwamen Annemarie Henselmans en Irene Kuiper erbij.

Albert maakte in 1989 de overstap naar de televisie. Achter de schermen werkte hij bij de AVRO als producent en redacteur. In 1992 verhuisde hij naar de commerciële zender RTL4. Hier ging hij Showtime presenteren. Enkele jaren later werd hij door SBS6 gecontracteerd voor onder andere Showbizz, Show en zo en Hart van Nederland en vanaf 2001 is hij vast panellid in het populaire showbizz-programma RTL Boulevard bij RTL 4.

Naast het televisiewerk van Albert Verlinde, was hij in de jaren negentig actief als radiopresentator. Tevens schrijft hij columns voor onder andere roddelblad Privé en is hij eigenaar van het bedrijf Albert Verlinde Entertainment. In zijn studententijd was hij twee jaar lang freelance sportverslaggever bij de krant in zijn woonplaats, het Brabants Dagblad. Verlinde was specialist amateurvoetbal.

Sinds 29 april 2010 is Verlinde Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Albert Verlinde is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Albert Verlinde Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Sprekers