Project Description

Spreker Pieter van den Hoogeband

Pieter van den Hoogenband is een van Nederlands meest succesvolle sporters. Net als vele topsporters begon ook Pieter op jonge leeftijd met zijn sport. Al in de jeugd blonk hij uit door aan de lopende band Nederlandse records te verbreken in zijn leeftijdscategorie.

Een mooie sportcarrière lag in het verschiet. Pieter van den Hoogenband bleek uitstekend te kunnen pieken. Op de momenten dat het er echt om ging stond hij er altijd. Na de twee vierde plaatsen in 1996 waren alle ogen tijdens de Spelen van 2000 op Pieter van den Hoogenband gericht. Dat hij tegen de druk bestand was bleek tijdens de 100 en 200 meter vrije slag. Op beide nummers werd hij Olympisch Kampioen.

Vier jaar later, bij de Spelen van Athene, wist Pieter van den Hoogenband zijn titel op de 100 meter te prolongeren. Een historische prestatie want de top bereiken is makkelijker dan er te blijven. Tot op de dag van vandaag houdt Pieter zich bezig met sport. Als manager van de topsport community van Eiffel is hij de spin in het web tussen sporters, het bedrijfsleven en de wetenschap. Daarnaast is hij hoofdambassadeur van de Lotto.

Pieter van den Hoogeband is te boeken als spreker tijdens evenementen bij Target Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Pieter van den Hoogeband Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht sprekers