Project Description

Cabaretier Pieter Derks

Op 20 september 1984 werd hij geboren in Wijchen (bij Nijmegen) als Pieter Jacobus Derks. Niet lang daarna verhuisde hij naar Beuningen, een dorp in de buurt, waar hij opgroeide. Al op de basisschool speelde hij toneel, imiteerde ik André van Duin en won tot zijn grote trots de playbackshow.

Die lijn zette zich voort op de middelbare school, waar hij regelmatig de kans kreeg op te treden op weeksluitingen, kerstvieringen en meer van dat soort gelegenheden. 
In september 2002 begon hij aan zijn opleiding aan de Koningstheaterakademie in Den Bosch. 

In februari 2004 won hij jury- en publieksprijs op het Amsterdams Studenten Cabaret Festival, en stond in de voorrondes van het Leids Cabaret Festival. Als invaller mocht hij deelnemen aan de finalistentournee van dat festival. 

Zijn talent wordt vaak belont, o.a. met jury- en publieksprijs van de Holland Casino Podium Prijs en gaat hij op tournee Amsterdams Kleinkunst Festival.

Sinds maart 2012 is hij vaste weekafsluiter bij De Wereld Draait Door op vrijdag. Daarnaast is hij elke dinsdag te horen met een column bij BNN Today op Radio 1 (20:30-22:00). In het najaar van 2012 speelde hij ook mee bij In Goed Gezelschap, improvisatieprogramma van de VARA.

Pieter Derks is te boeken als cabaretier tijdens u evenement bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

€ 3.000 - € 6.000

Pieter Derks Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Cabaretiers