Project Description

Presentatrice Nicolette van Dam

Na de Havo is Nicolette begonnen aan de HBO-opleiding communicatie en marketing, nadien kwamen al snel de acteer- en presentatieambities in haar naar boven en Nicolette besloot zich te gaan bekwamen door verschillende workshops te volgen. In 2004 begon Nicolette met haar rol als Bionda in de populaire kinderserie ‘ZOOP’. Inmiddels heeft zij drie Zoop-films opgenomen, ‘Zoop in Afrika’, ‘Zoop in India’ en ‘Zoop in Zuid-Amerika’. Naast haar acteerprestaties zong Nicolette ook de titelsong van Zoop in India, ‘Jadoo Jadoo’, welke in de Kids Top 20 heeft gestaan. In 2006 werd Nicolette genomineerd voor een Gouden Kalf voor beste vrouwelijke actrice voor haar rol als Bionda in ‘Zoop in India’.

Ondertussen zijn er vele rollen en werkzaamheden op Nicolette afgekomen. Ze speelde a(gast) rollen in Baantjer, de politieserie ‘Van Speijk’ en Nicolette was te zien in de dramaserie ‘Voetbalvrouwen’ op RTL4/VTM. In deze serie speelde Nicolette de rol van Solange. Haar presentatiedebuut maakte zevoor MTV met het programma ‘Pimp my Room’.

Samen met Jamai presenteerde Nicolette de ochtendshow ‘Jetix Studio’ bij kinderzender Jetix.  Tevens was Nicolette in Nederland en Belgie te zien als Lisa in de speelfilm ‘Kabouter Plop in de Stad’. Nicolette deed onder meer de nasynchronisatie voor ‘Ice Age 2’ en voor de kinderfilm ‘Alvin and the Chipmunks’.

Sinds 2008 is Nicolette te zien als presentatrice van diverse programma’s op RTL4, waaronder het programma ‘De Bloemenstal’ dat zij samen met Winston Gerschtanowitz presenteerde. In dit programma gingen Nicolette en Winston op zoek naar levensverhalen achter het aanbieden van een bos bloemen. Ook presenteerde Nicolette de “Achmea Kennis Quiz” en samen met Carlo Boszhard “Ik Wed Dat Ik Het Kan”. Op de  kinderzender Nickelodeon was Nicolette in België en Nederland te zien als juryvoorzitter van het familie programma “Superster The Family Battle”.

In het voorjaar van 2009 was Nicolette een van de deelnemers aan de internationale succesformule “Dancing With The Stars” en wist zij het te schoppen tot de halve finale. In de zomer van 2009 maakte Nicolette haar theaterdebuut en was ze te zien in de rol van Mrs Darbus in de hitshow High School Musical. In het najaar van 2009 presenteerde Nicolette bij RTL4 het programma “De Grote Woonwens”, waarin zij samen met haar vakteam woonwensen realiseerde van mensen die het niet makkelijk hebben. In 2010 presenteerde Nicolette samen met Koen Wauters, voor België en Nederland de talentenjacht ‘My Name is Michael’ waarin werd gezocht naar zowel een jonge als een volwassen Michael Jackson, die de King Of Pop op een indrukwekkende manier konden neerzetten. Deze formule bleek succesvol en kreeg een vervolg onder de naam ‘My Name Is’.

In 2011 presenteerde Nicolette voor de eerste keer het programma Help, Mijn Kind is te Dik. In dit programma volgde zij drie maanden 4 gezinnen met kinderen met obesitas. De levensstijl van het hele gezin werd onder de loep genomen, omdat ouders vaak de mede veroorzakers zijn van het probleem. De gezinnen werden 3 maanden lang begeleid. Begin 2012 volgde een tweede seizoen van dit bijzondere programma. In juli 2012 presenteerde Nicolette samen met Quinty Trustfull, in navolging op de succesvolle ‘Bloemenstal’ , het programma ‘ Een zaak van Bloemen’. Vanaf augustus 2012 is Nicolette te zien zijn als presentatrice van RTL Woonmagazine. Het woonprogramma, waarin de metamorfose centraal staat, is ook in het voorjaar van 2013 weer te zien bij RTL 4 en wordt gepresenteerd door Nicolette. Topontwerper Piet Boon neemt de metamorfoses voor zijn rekening.

Op dit moment presenteert zij samen met Winston Gerschtanowitz het wekelijkse programma Beat the Crowd op RTL 4.

Nicolette is ambassadeur van Unicef. De ambassadeurs van UNICEF helpen al vele jaren de levens van kinderen over de hele wereld te verbeteren door bewustwording te creëren voor de vaak moeilijke situatie waarin de kinderen verkeren. “Ik zet mij in voor UNICEF omdat zij wereldwijd als een krachtige, onafhankelijke, organisatie strijdt voor het welzijn van kinderen. Er zijn talloze projecten in vele landen, zelfs in Nederland, waar UNICEF het voortouw in neemt. Het lot van kinderen raakt mij. Zij moeten zich nog vormen in het leven en dat moeten ze kunnen doen in goede gezondheid en in vrijheid. Ik heb nu ongeveer een jaar bij UNICEF mogen meewerken en heb met eigen ogen kunnen zien hoe daadkrachtig de organisatie te werk gaat. Als ik voor UNICEF ook maar het kleinste steentje bij kan dragen, op welke wijze dan ook, bijvoorbeeld door aandacht te vragen voor mensen in situaties die hulp nodig hebben, dan doe ik dat met heel mijn hart en alle liefde.“

In haar drukke bestaan werkt ze daar waar mogelijk mee in Brasserie van Dam. Een restaurant in hartje Amsterdam Zuid welke Nicolette samen met haar broer runt.

Nicolette van Dam is te boeken als presentatrice bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

€ 3.000 tot € 6.000

Nicolette van Dam Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht dagvoorzitters