Project Description

Nico Dijkshoorn

Nico Dijkshoorn is geboren in Amsterdam op 15 mei 1960. Nico Dijkshoorn is een Nederlands columnist, dichter, schrijver en muzikant.

Nico Dijkshoorn besloot om Nederlands en aardrijkskunde te studeren, dit deed Nico aan de lerarenopleiding. Nico Dijkshoorn was werkzaam als medewerker bij de bibliotheek in Amstelveen. Nico Dijkshoorn timmerde aan de weg als internetcolumnist, door columns over het televisieprogramma Big Brother te maken. Na afloop van het dagelijkse programma reageerde hij binnen het uur met een lang actueel stuk. De columns werden zo populair dat Veronica hem uitnodigde een bijdrage aan het programma te leveren. Dijkshoorn sloeg dit aanbod af. Nico Dijkshoorn schreef later alsnog voor Veronica en voor verscheidene andere sites. Zo schreef hij op weblogs van Retecool.com en GeenStijl. Voor FOK! maakte hij de komische strip, eikel & eikel. En schreef hij onder de naam C. Adriaanse, hier nam Nico voetbalcoach Co Adriaanse op de hak. Nico Dijkshoorn kreeg bij GeenStijl een wekelijkse audiocolumn, waarin hij 15 tot 30 minuten actualiteiten besprak.

Nico Dijkshoorn zijn doorbraak kwam toen hij door de Volkskrant werd uitgenodigd een sportcolumn te schrijven. Via televisiemaker Harm Edens werd Nico ingeschakeld om teksten te schrijven voor Café de Wereld, de soapserie Samen en de satirische nieuwsquiz, Dit was het Nieuws. Nico Dijkshoorn schreef verder columns voor Johan, Voetbal International, Dagblad de Pers en nog vele andere. Nico Dijkshoorn levert tekstbijdragen aan het satirische televisieprogramma Draadstaal. Nico is ook sinds 2008 iedere woensdag te gast in De Wereld Draait Door. Hierin maakt hij actuele gedichten en die draagt hij direct voor.

In november 2007 verscheen onder de GeenStijl het door Nico Dijkshoorn geschreven, Grote GeenStijl Winterboek. Begin 2009 bracht Nico het boek, De Tranen van Kuif den Dolder uit, dit was een roman over een fictieve legendarische voetbalheld.

In 2011 speelde Nico samen met zanger/acteur Bob Fosko en Hoopdanseres Karin de Wit de hoofdrol in een videoclip van “Hoopla!” van Sven Hammond Soul featuring Patt Riley

In 2012 schreef Dijkshoorn het boekenweekessay voor de Boekenweek 2012, getiteld Verder alles goed.

In april 2013 schreef Dijkshoorn een alternatief Koningslied Jij En Ik Onder De Zon

Nico Dijkshoorn is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Nico Dijkshoorn Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Sprekers