Project Description

Monique Smit

Margaretha Geertruida Maria Smit, beter bekend als Monique Smit, is geboren in Volendam op 9 april 1989. Monique is een Nederlandse zangeres en ook is zij televisiepresentatrice.

Monique is opgegroeid in Volendam, als jongste zus van Jan Smit. Na de middelbare school deed Monique vmbo. Hiervoor heeft zij haar diploma behaald, daarna is zij een kappersopleiding gaan volgen.

Monique Smit werd bekend op televisie met het programma Gewoon Jan Smit, een realitysoap van haar broer Jan Smit. In het voorjaar van 2007 deed ze mee aan het zangprogramma van de zender Tien: Just The Two Of Us, waarin zij onder professionele begeleiding een muzikale carrière begon. Xander De Buisonjé was in dit programma haar partner. Monique en Xander kwamen tot de finale, maar verloren van Edwin Evers en zijn partner Berget Lewis. Hiervoor was Monique nog kapster.

Voor de kerst van 2006 zong Monique met haar broer, Jan Smit, het liedje ‘Kerst voor Iedereen’. In 2007 tekende Monique een platencontract, waarna haar eerste solosingle eind juni uitkwam, genaamd Wild. Even later in dat jaar stond er een album van Monique gepland, dit moest uitgesteld worden vanwege stemproblemen, ook haar tweede single werd uitgesteld vanwege stemproblemen.

Monique Smit tekende eind 2007 een contract bij de TROS. Na het uitbrengen van haar hit ‘Wild’ werd ze meteen gevraagd om het muziekprogramma Kids Top 20 te presenteren. Dit kwam omdat EliZe het te druk had met haar eigen muziek carrière.

Het duet Eén zomeravond met jou dat ze in 2011 uitbracht samen met Tim Douwsma, is een cover van het Italiaanse lied Sara perche ti amo van Ricchi e Poveri. Op 6 december 2012 werd bekend dat Smit samen met Douwsma een album opneemt en in 2013 in Nederland en België gaan toeren

Monique Smit is te boeken tijdens evenementen bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

€3.000 - €6.000

Monique Smit Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht artiesten