Project Description

Michiel Muller

Michiel Muller is een Nederlandse ondernemer geboren in het jaar 1964. Michiel Muller studeerde economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en behaalde zijn master in 1989. Na zijn dienstplicht als officier bij de accountantsdienst van de Koninklijke Luchtmacht begint hij zijn carrière in 1990 bij Esso/ExxonMobil. Na verschillende (internationale) functies in marketing, distributie, raffinage en verkoop verlaat hij de onderneming als European Brand Manager ExxonMobil Fuel Marketing in Brussel. Hij besluit zijn loopbaan bij een grote multinational om te ruilen voor en baan bij een jonge Nederlandse oliemaatschappij Petroplus International N.V. in Rotterdam, hier leert Michiel Muller Marc Schröder kennen, hij was net met het concept Tango gestart.

Samen met Marc Schröder bouwt Michiel Muller met succes het innovatieve netwerk van onbemande tankstations Tango uit in Nederland, België en Spanje. Een paar jaar later wordt Tango overgenomen door Kuwait Petroleum. Hierna richten Muller en Schröder in 2004 Route Mobiel op, hiermee breken zij het monopolie van de ANWB-Wegenwacht.

De oprichters hebben de meerderheid van de aandelen en vinden SNS-Reaal bereid de onderneming te financieren. Wanneer laatstgenoemde ten tijde van haar beursgang in 2006 een aantrekkelijk bod op hun aandelen doet verkopen zij die.

Muller en zijn zakenpartner Schröder richten zich vervolgens op nieuwe innovatieve concepten. In 2008 starten zij de internet-huizenveiling “Bieden en Wonen”. Een innovatie in de traditionele markt voor aan- en verkoop van woningen. Hierbij wordt kopers en verkopers op de huizenmarkt de mogelijkheid geboden om via internet op een volkomen transparante wijze huizen te veilen in een volledig vrije, ongedwongen markt. In In 2011 verkopen zijn hun aandelen aan het zittende management.

Op 1 april 2010 publiceerde hij “Michiel Muller: Ervaringen van een serial entrepreneur”. Dit boek is op 17-10-2010 door het publiek gekozen als ondernemersboek van het jaar.

In januari 2011 investeert Muller samen met Schröder en investeringsfonds Atomico uit Londen, mede opgericht door Skype-founder Niklas Zennström, in Fashiolista.com een online fashion community.

In 2011 en 2012 volgen o.a. met Schröder nieuwe investeringen zoals in Online Fashionveiling Vault79.com, waar Sanoma Ventures een belang in neemt.

Michiel Muller is Member van de Advisory Board van het Amsterdam Center for Entrepreneurship en het Holland Program on Entrepreneurship HOPE, een samenwerkingsverband tussen de Erasmus Universiteit Rotterdam, Delft University of Technology en Leiden University.

Hij is lid van het Comité van Aanbeveling van de Philips Innovation Award en de EFR Business Week.

Michiel Muller te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Michiel Muller Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Sprekers