Project Description

Mart Visser

Mart Visser groeide op in Sleeuwijk en volgde een opleiding aan de Hogeschool van Amsterdam, de modeacademie Montaigne en het Saga International Design Centre in Kopenhagen. Mart Visser liep stage bij Frans Molenaar, Anne Klein en Koos van den Akker.

De Haute Couture-collectie uit 1993 was Mart Visser zijn debuut in de mode wereld. Sindsdien komt hij tweejaarlijks met een nieuwe collectie. In 2003 bracht Mart Visser zijn eerste collectie van Prêt-a-Porter uit. Naast kleding, ontwerpt Mart ook schoenen, tassen en billen. Mart Visser heeft een winkel aan de Paulus Potterstraat in Amsterdam, zijn bedrijf MV Design BV heeft zo’n 40 medewerkers. In 2003/2004 presenteerde het Gemeentemuseum Den Haag een overzichtstentoonstelling van zijn werk, onder de naam Mart Visser Haute Couture. Rond diezelfde tijd verscheen een gelijknamig boek over Visser.

Mart Visser wordt al jaren bekritiseerd door dierenrechtenorganisaties vanwege het gebruik van bont in zijn collecties. Bont voor Dieren organiseert regelmatig demonstraties en andere acties om te protesteren tegen Vissers gebruik van bont. Zo plakte de groep in 1999 en 2003 zijn winkel dicht met actieposters.

Visser is een zoon van Marry Visser-van Doorn, die van 1997 tot 2002 namens het CDA deel uitmaakte van de Tweede Kamer. Visser is gehuwd met zijn partner Job.

Mart Visser is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Mart Visser Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Sprekers