Project Description

Marlies Dekkers

Marlies Dekkers is geboren in Oosterhout op 29 november 1965. Marlies Dekkers is een Nederlandse modeontwerpster die internationaal doorbrak met haar lingerielijn Undressed.

Marlies Dekkers groeide op in een arbeidersmilieu in Oosterhout. Via huishoudschool en versneld havo komt ze terecht bij de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Breda, hier studeert Marlies in 1991 cum laude af. Marlies ontwerpt als student al enige opdrachten voor kledingzaken. Met haar eindopdracht, haar eindexamenwerk, een ontwerp van een blotebillenjurk wordt Marlies bekend. Met subsidie van de overheid zet Marlies Dekkers in 1993 haar eigen lingerielijn op, Undressed.

In de Rotterdamse Kunsthal, waar Marlies haar ontwerpen tentoon stelt, hier presenteert zij later in 2002 ook haar nachtkledinglijn, Nightdressed. In 2003 gaf ze een modeshow in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam en in 2005 was werk van haar te zien in het Breda’s Museum en in 2006 is zij ook te zien in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel, Het Schielandshuis in Rotterdam en het Rijksmuseum in Amsterdam.

Na de behaalde successen van haat Undressed-lijn, worden er al vrij snel een herenlijn en een badkledinglijn voor dames gelanceerd, Sundressed. Later volgden nog meerdere lijnen en zelfs zonnebrillen, Sundressed Sunglasses.

In 2010 is een gedeelte van de onderneming in handen gekomen van de NIBC Bank.

Op 21 augustus 2013 heeft de rechtbank in Rotterdam het faillissement uitgesproken van het modebedrijf. Het bedrijf maakt in afgeslankte vorm een doorstart

Marlies Dekkers te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Marlies Dekkers Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Sprekers