Project Description

Mark van Eeuwen

Mark Willem van Eeuwen is geboren in Warnsveld op 23 juli 1976. Mark van Eeuwen is een Nederlands acteur, voornamelijk bekend door zijn rol als Jack van Houten in de RTL-soap Goede Tijden, Slechte Tijden. Hij is eveneens bekend van zijn rol als Michel Brouwers in De Eetclub.

Mark van Eeuwen rondde zijn middelbare school af op het Elde College en zou vervolgens commerciële economie gaan studeren aan de Hogeschool van Utrecht. Na figuratie en verscheidende reclames was Van Eeuwen in 2004 te zien in de dramaserie Bitches. In datzelfde jaar had Mark van Eeuwen een kleine bijrol in de door Johan Nijenhuis geregisseerde speelfilm Snowfever. In 2005 speelde Van Eeuwen een gastrol in de Engelse dramaserie Mike Bassett: Manager van televisiezender ITV.

Voor Yorin speelde Mark van Eeuwen de rol van Matthijs van Groningen in de avonturenserie Kicken. In het voorjaar van 2005 werd hij gecast voor de rol van Jack van Houten in de soapserie van RTL4 Goede tijden, Slechte tijden. Sinds juni 2005 is hij in de soap te zien. Tijdens de opnames van GTST leerde hij Lieke van Lexmond kennen op de set en zij zouden samen een relatie hebben tussen 2007 en 2009. GTST was de doorbraak van Mark van Eeuwen en al snel volgden meerdere rollen, bijvoorbeeld in Voetbalvrouwen en de Speelfilm De Eetclub. Op de set van GTST leerde hij Lieke van Lexmond kennen, met wie hij tussen 2007 en 2009 een relatie zou hebben. GTST betekende zijn doorbraak en al snel zouden rollen volgen in Voetbalvrouwen en de speelfilm De Eetclub.

Mark van Eeuwen kreeg het voor elkaar om in honderd dagen tijd zo gespierd te worden dat hij op de cover mocht staan van Men’s Health. In diezelfde periode werd Van Eeuwen gesignaleerd met topmodel Kim Kötter. In het najaar van 2011 was Mark één van de deelnemers van het eerste seizoen van de remake van Fort Boyard. Mark van Eeuwen Levi van Kempen en scenarioschrijver Steven R. Thé een dramaserie over de bemanning van een marineschip. Voor alsnog heeft geen enkele zender toegezegd de serie te willen uitzenden.

Half 2012 wordt bekend dat Van Eeuwen na de zomerstop van GTST zijn laatste draaidagen kent, die in november uitgezonden zullen worden. Hij wil zich graag verder ontwikkelen als acteur. Tevens heeft het vertrek van andere GTST-acteurs in 2011 hem aan het denken gezet om de beslissing te nemen met GTST te stoppen.

Mark van Eeuwen won op 13 oktober 2012, samen met zijn danspartner Jessica, de finale van het AVRO-programma Strictly Come Dancing. Mark moest het hierin opnemen tegen radio- en televisiepresentatrice Sylvana Simons die al weken beschouwd werd als gedoodverfde winnares.

Mark van Eeuwen is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Mark van Eeuwen Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Presentatoren