Project Description

Lisa Lois

Lisa Lois, pseudoniem van Lisa Hordijk. Lisa Lois is geboren op 22 juni 1987 in Wageningen. Lisa is een Nederlands zangeres. Zij won in 2009 de Nederlandse versie van het televisietalentenjachtprogramma X Factor. Hierdoor mocht zij een platencontract tekenen en haar eigen single uitbrengen.

Hordijk zong vóór haar deelname aan X Factor vier jaar in de band Left Lane Lisa, die door het hele land optrad en vooral in de regio rond Wageningen grote bekendheid genoot. Verder zong zij in een allround coverband. Zij trad op het Tilburgse poppodium 013 en in het Utrechtse Tivoli op als zangeres.

Ook heeft Hordijk in 2010 ‘Love Me Tender’ van Elvis Presley ingezongen. Het kwam uit in november 2010 en verscheen op het album Viva Elvis.

Op 9 mei 2009 kwam Hordijk in X Factor als winnares uit de bus. Zij bracht de winnende single Hallelujah ten gehore. Op 9 juni werd bekendgemaakt dat Lisa Lois een speciale akoestische versie had opgenomen met topproducer Giorgio Tuinfort. Giorgio Tuinfort had al samengewerkt met Akon, Leona Lewis en Gwen Stafani. Het nummer werd op 12 juni uitgebracht. Verder scoorde Hordijk met Hallelujah de grootste nummer 1-hit van alle talentenjachten ooit in Nederland. Het nummer behaalt met eerder genoemde versies – jaren na de lancering – de itunes-lijsten van Nederland, Portugal, Zwitserland en België.

Lisa’s eerste album, Smoke, kwam uit op 27 november 2009. Tom Barnes, Peter Kelleher en Ben Kohn (productie trio TMS) werden ingehuurd om haar plaat te produceren. Tracks van het album werden geschreven door bekende songwriters, zoals Pixie Lott en Phil Tornalley, die hits geschreven heeft voor Natalie Imbruglia. Smoke debuteerde op #6 in de Album Top 100 en verkocht meer dan 50.000 exemplaren en werd daarmee met Platina onderscheiden. Tijdens 3FM Serious Request 2009 gaf Hordijk een “huiskamerconcert” dat 30.000 euro opleverde.

Lisa Lois heeft jaren lang gewerkt aan haar opvolger van haar debuut. Ditmaal schreef ze mee aan de liedjes. Tussen de opnames door trad zij op. Zo was ze enige tijd backing vocalist bij Trijntje Oosterhuis en verzorgde ze het Europese voorprogramma van de Amerikaanse soulzanger Allen Stone. Het nieuwe album van de zangeres verscheen begin mei onder de titel Breaking Away. De nummers ‘Silhouette’ en ‘Crazy’ worden als singles uitgegeven. Het nummer ‘Silhouette’ behaalt in Nederland een nummer 4-notering in de Itunes-Lijst. Daarnaast scoort het nummer internationaal in Ghana en Kazachstaan, waar het nummer respectievelijk plaats 24 en 7 behaalt. Het nummer Crazy piekt in de Itunes lijst op nummer 28.

Lisa Lois is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Lisa Lois Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht artiesten