Project Description

Leonie Meijer

Leonie Meijer is geboren op 4 september 1985 in Rotterdam. Leonie Meijer is een Nederlands singer-songwriter.

Leonie volgde vanaf haar achttiende de opleiding Academie voor Lichte Muziek te Lelystad. Hierna vertrok ze naar het Conservatorium in Amsterdam. In haar vrije tijd trad zij op met de band Material Spirit als zanger en gitarist. In 2010 deed Leonie mee aan de Grote Prijs van Nederland. Hier behaalde zij de kwartfinale. Dit was haar motivatie om zich aan te melden voor The Voice of Holland.

Zij kwam door de voorrondes van ‘The Voice’ met Jeroen van der Boom als coach. Met het nummer Just Hold Me van Maria Mena in de zevende liveshow haalde ze via downloads de 27ste positie in de Single Top 100. Ze haalde de finale, waardoor ze een eigen nummer mocht opnemen getiteld Lost in Yesterday. Meijer eindigde in de finale als vierde. Haar single haalde de 36ste positie van de Nederlandse Top 40.

Leonie Meijer nam deel aan de Michael Jackson-tribute tour. Dit vervolgde zij met een Nederlandstalig duet met haar ex-coach Van der Boom, getiteld Los van de Grond, deze plaat bereikte de tweede plek in de Top 100 en de dertiende plaats in de Top 40.  In mei 2011 bracht ze de single Schaduw uit. Op 14 oktober verscheen haar debuutalbum Los, waarvan in december 2011 het nummer Hey! nog op single werd uitgebracht. Hey! kwam binnen op 3 december in de Nederlandse Top 40. In diezelfde week kwam het nummer Wereldwijd orkest binnen in de Top 40. Wereldwijd orkest is een single van het Metropole Orkest in samenwerking met diverse artiesten, waaronder Meijer.

Het tweede Nederlandstalige album is de opvolger van haar debuutalbum ‘Los’ dat in november 2011 verscheen. Werkte Leonie op haar eerste album samen met o.a. Han Kooreneef en Martin Buitenhuis, op haar tweede album staan bijdragen van onder andere Roel van Velzen en Nick Schilder. Maar het leeuwendeel van haar nieuwe album komt qua composities en teksten toch uit de koker van Leonie zelf en haar vaste producer en componist Daniel Gibson, die ook verantwoordelijk was voor de productie van album 1. Op het grotendeels in Zweden geschreven album staan de singles ‘Niemand als jij’ en de nieuwe single ‘Wacht tot ik bij je ben’ , het duet met Joost Marsman. ‘Scherven van geluk’ werd speciaal voor Leonie Meijer geschreven door Van Velzen en Schilder.

Leonie Meijer is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Leonie Meijer Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht artiesten