Project Description

Leona Philippo

Leona Philippo is geboren in Toronto op 6 mei 1979. Leona Philippo is een Canadese singer-songwriter en actrice van Jamaicaanse komaf.

Op haar zesde verhuisde Philippo met haar adoptieouders vanuit Toronto naar Nederland, waar ze op haar zeventiende naar het Rotterdams Conservatorium ging. Nog tijdens haar opleiding werd ze in 1998 door haar toenmalige platenmaatschappij voor twee maanden naar Hollywood, L.A. gestuurd om haar debuut-cd op te nemen. Ook stond ze samen met de R&B groep Sat-R-Day als supportact in het voorprogramma van Dru Hill in Ahoy.

Na haar derde studiejaar besloot Philippo in 1999 het Conservatorium te verlaten. Al snel werd ze door de Nits gevraagd om mee te toeren tijdens hun Wool Tour in 2000. Zo trad ze op in buitenland, met The Nits, onder andere in Hongerije, Japan en Griekenland.

In 2001 speelde Philippo de hoofdrol Aida in de gelijknamige musical van Joop van den Ende. Verder was ze te zien in onder andere de theatershows Big, Black & Beautiful: A Tribute To The Girl Groups, A Tribute To The Blues Brothers, en als achtergrondzangeres bij onder anderen Trijntje Oosterhuis, Total Touch, Kane en Candy Dulfer. In 2008 deed Philippo een gastoptreden tijdens het Symphonica in Rosso-concert van Lionel Richie. In 2009 werd de single Shake Ya Tailfeather uitgeroepen tot Radio 501 Plaat voor je Hoofd. In 2011 was Philippo te zien in de theatershow A Tribute To Michael Jackson en The Songs From The Movie Sister Act. In 2012 speelde zij in de Nederlandse dramaserie Lijn 32, stond ze in de theaters met Stars For Planet Earth en was ze te zien in de film De groeten van Mike!

In december 2012 werd Leona Philippo de derde winnaar van The Voice Of Holland.

Leona Philippo is te boeken tijdens evenementen bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Leona Philippo Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht artiesten