Project Description

Laura Fygi

Laura Fygi is geboren in Amsterdam op 27 augustus 1955. De officiele naam van Laura Fygi is Laura Ingrid Thérese Fijgi. Laura Fygi is een Nederlands zangeres.

Fygi is geboren als dochter van een Nederlandse vader (Philips-directeur) en een Egyptische moeder die buikdanseres was, van beroep. Fygi groeide op in Uruguay vanaf haar vierde. Toen zij acht jaar was, overleed haar vader en keerde Laura Fygi samen met haar moeder naar Nederland. Hier werd ze naar een kostschool gestuurd, deed de lagere school in Driebergen en de middelbare school in Veldhoven.

Tussen 1984 en 1989 was Fygi lid van één van Nederlands populairste meidengroepen van dat moment: Centerfold. Tijdens optredens gingen de dames gekleed in sexy lingerie. Ze scoorden hits in eigen land en in Europa, maar ook in bijvoorbeeld Japan. In Nederland scoorde Centerfold haar grootste hit in 1986 met “Dictator”.

In 1991 werd Centerfold opgeheven en Fygi begon samen met Rowan Moore een band genaamd The Backlot. Na eenmaal te hebben opgetreden in Paradiso werd een album verwacht. Een nummer van het album werd in Japan gebruikt voor een soap, hetgeen Fygi daar al snel een sterrenstatus opleverde.

Op 11 mei 1998 gaf Fygi een groots opgezet concert in Carré. Fygi huurde het volledige Metropole Orkest in, met Michel Legrand als speciale gast. Het concert was een serieuze poging om de Amerikaanse markt definitief te veroveren. Het werd daar integraal op televisie uitgezonden.  Het gewenste resultaat bleef echter uit. In Azië bleef Fygi wel zeer populair. Geregeld werden daar verzamel-cd’s van haar uitgebracht. In 2009 speelde Fygi de hoofdrol in haar favoriete musical Victor Victoria. Gedurende de maand november stond ze met deze musical bijna dagelijks op de planken in het Esplanade Theater in Singapore.

Ter gelegenheid van haar twintigjarig jubileum als soloartiest nam ze in november 2010 een bigbandalbum op. Het album – getiteld The best is yet to come – verscheen begin 2011 en bereikte een achtentwintigste plaats op de Nederlandse albumlijst. Het album bevat standards uit het repertoire van onder andere Tony Bennett, Frank Sinatra en Julie London. In Azië verscheen een bonustrack in het Chinees op het album. Ter promotie van het album gaf Fygi verscheidene grote concerten in Azië. In het kader van deze The best is yet to come-tournee zal Fygi eind 2011 – met een bigband – ook in Nederland optreden, in een beperkt aantal theaters.

Laura Fygi is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Laura Fygi Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht artiesten