Project Description

Lange Frans

Frans Christiaan Frederiks, beter bekend als Lange Frans is geboren in Amsterdam op 12 november 1980. Lange Frans is een Nederlandse rapper en televisiepresentator. Lange Frans vormde samen met Baas B het Nederlandse hiphopduo Lange Frans & Baas B. Dit deden zij samen van 2004 tot en met 2009.

Lange Frans is opgegroeid in Diemen en de naam van zijn rapformatie, D-Men, is daar aan gerelateerd.

In 2004 brachten Lange Frans en Baas B als duo enkele singles uit. Hun tweede single Moppie werd een grote hit. Brace zong op dit lied het refrein. Hun derde single Zinloos, een protest tegen zinloos geweld, werd een nummer 1-hit aan het einde van het jaar. Op dit lied werd meegezongen door de zangeres Ninthe. Na de moord op Theo van Gogh op 2 november 2004 werd het nummer Zinloos aangepast in twee coupletten. Het eerste ging over Theo van Gogh. In 2005 scoorden ze hun tweede nummer 1-hit met de titel Het land van. Deze track gaat over hoe het er in Nederland aan toe gaat. Deze track ging van de eerste plek, naar de tweede plek, om vervolgens weer op de eerste plaats te eindigen in de Single Top 100. In deze verkooplijst staat hij op 28 november 2010 opnieuw op nummer één met Zing voor me, een duet met Thé Lau.

Verder is Lange Frans ook televisiepresentator en presenteert hij het radio programma Vol Gas met Lange Frans, op SLAM FM. Dit doet Lange Frans iedere vrijdag en zaterdag samen met Nicky. Lange Frans zet zich ook in voor jonge artiesten, zoals Lil’ Kleine. Hierin neemt hij de jonge artiesten onder zijn hoede. Zo kunnen ze veel van Frans leren, maar kunnen zij ook genieten van zijn nationale bekendheid.

Lange Frans is ook met live band te boeken.

Lange Frans is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Lange Frans Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht artiesten