Project Description

John Ewbank

John Ewbank is geboren in Eastleigh op 6 december 1968. John Ewbank is een Nederlands songwriter en muziekproducent.

Ewbank werd in Eastleigh (nabij Southampton) geboren als zoon van een Britse vader en een Nederlandse moeder. Met zijn moeder verhuisde Ewbank op eenjarige leeftijd naar Nederland. Ewbank is vooral bekend van zijn teksten en composities voor Marco Borsato, met wie hij in 1990 voor het eerst samenwerkte. Hij is de man achter Borsato-hits als De Waarheid, Wereld zonder jou, De Bestemming, Binnen en Rood. Mede dankzij de inbreng van Ewbank werd Borsato de bestverkopende artiest van Nederland. Samen wonnen zij tien TMF Awards, tien Edisons en een Gouden Harp. Ook werd Ewbanks muziek in films gebruikt, waaronder Tony Scotts True Romance.

In 2007 maakte Ewbank deel uit van de jury van het televisieprogramma Idols 4, samen met Jerney Kaagman, Eric van Tijn en Gordon. Speciaal voor deze editie schreef en coproduceerde hij Hello World, het lied dat door de winnende zangeres, Nikki, als single uitgebracht werd.

Ewbank heeft inmiddels 20 #1 hits op zijn naam. Hits in 2013 zijn ‘Koningslied’ – diverse artiesten (#1) en ‘This is what it feels like’ – Armin van Buuren featuring Trevor Guthrie (#3).

John Ewbank componeerde de muziek van het Koningslied, het nationale lied ter ere van de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Het lied leidde tot veel controverse.

John Ewbank is te boeken bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

John EwbankVrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Sprekers