Project Description

Jim Bakkum

Jim speelde vanaf jonge leeftijd al in bandjes en in musicals. Toch komt er een extreme verandering aan zijn leven in 2003. In 2003 deed Jim mee aan de eerste Nederlandse editie van de tv-talentenjacht Idols. 5,5 miljoen kijkers zien hoe Jim als tweede eindigt in de finale. Op dat moment is Jim 15 en immens populair.

Jim Bakkum komt als eerste artiest in de geschiedenis, in de Nederlandse Top 40 met zijn eerste twee singles. Zijn debuutsingle Tell Her wordt platina en voor zijn debuutalbum Impressed ontvangt hij een gouden plaat. Met zijn vervolg album Ready, bereikt hij ook de top 10. Jim krijgt zijn eigen wassen beeld in Madame Tussauds, wint een TMF Award voor Beste Nieuwkomer en geeft een bomvol concert in de Heineken Musical Hall. Naast zijn toekomstige zangcarrière acteert Jim ook. Namelijk een gastrol in Baantjes en een vaste rol in Boks. In 2011 was hij te zien in de politieserie ‘Seinpost Den Haag’.

Jim Bakkum speelt in drie bioscoopfilms: Snowfever, hier regelt hij de muziek op de soundtrack en doet een cameo, in de film Afblijven trekt hij met zijn rol meer dan 400.000 bioscoopbezoekers en voor Asterix en de Vikingen spreekt hij de hoofdrol in en verzorgt opnieuw een titelsong, Dapper en Sterk. Deze staat evengoed in de Nederlandse Top-10. Jim Bakkum deed mee aan het programma Dancing With The Stars en wint de finale. Hierbij bedenkt hij een toepasselijke track, Dance with Me. Door zijn prestaties en inzet bij Dancing With the Stars wordt Jim gevraagd voor de hoofdrol in Grease. Met meer dan 250.000 verkochte kaarten is de musical V&V Entertainments meest succesvolle productie tot nu toe.

Hoewel Jim met zijn 25 jaar nog steeds jong is, viert hij in 2012 alweer zijn tienjarig bestaan als artiest.  Met een succesvolle musical als Wicked, een bioscoopfilm als Verliefd op Ibiza en een nieuw, speciaal album voor zijn tienjarig jubileum in aantocht is niet anders te zeggen dat Jim een sterke factor is in de entertainment.

Vanaf september 2012 is Jim te zien als presentator in het SBS programma Shownieuws. Naast Jim Bakkum gaan ook Bridget Maasland, Beau van Erven Dorens en Hidde van Warmerdam aan de slag bij het programma.

Verder is Jim ambassadeur van de stichting Stop Kindermisbruik.

Jim is te boeken als zanger tijdens evenementen bij TARGET Bookings.

Prijsklasse

Prijs op aanvraag

Jim Bakkum Vrijblijvende offerte aanvragen
<< Terug naar overzicht Artiesten en DJS